Disseny i construcció sostenible d’un aguait

  • Informació
  • Ubicació

Disseny i construcció d'un aguait per a l'observació de fauna. Activitat organitzada per ADDEND conjuntament amb el Parc Natural de Montsant

L’objectiu del taller consisteix a dissenyar amb fusta i materials del lloc un habitacle mínim transportable (un aguait) per observar la fauna del Parc del Montsant.

La proposta pretén explorar sistemes de construcció amb materials locals i sostenibles que donin resposta a necessitats funcionals com les d’un aguait. També es planteja una reflexió sobre la integració de l’arquitectura de l’aguait en el paisatge on es preveu instal·lar-lo, així com un assaig sobre construccions lleugeres i transportables que tinguin garantides les necessitats bàsiques de confort i funcionals per contemplar la fauna.

La metodologia del taller combina, generant una experiència individual i d’empoderament col·lectiu, la formació teòrica, mitjançant conferències sobre arquitectura sostenible i arquitectura del paisatge, i la pràctica, a partir del taller de disseny i construcció col·lectius de l’aguait.

Compartir: