can zam festa

IV Festa del Medi Ambient

  • Informació
  • Ubicació

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l'Àrea Metropolitana de Barcelona organitzen, amb motiu del dia del medi ambient, la quarta edició de la Festa del Medi Ambient el dia 2 de juny de 10 a 14:00 hores, al Parc de Can Zam.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l’Àrea Metropolitana de Barcelona organitzen, amb motiu del dia del medi ambient,  la quarta edició de la Festa del Medi Ambient el dia 2 de juny de 10 a 14:00 hores, al Parc de Can Zam.

Enguany s’ha posat en marxa l’Aula d’Educació Ambiental del Parc de Can Zam Isabel Muñoz i la festa es desenvoluparà al voltant d’aquest edifici. Aquesta aula té l’objectiu d’esdevenir l’eix central vertebrador de les activitats educatives que ,al voltant del medi ambient, es facin al Parc de Can Zam i al Parc Fluvial del Besòs i, per tant, a la quarta festa del medi ambient té també un paper principal.

Participaran a la jornada entitats, empreses i col·lectius implicats en la gestió ambiental, l’educació i sensibilització ambiental, la recollida selectiva, la protecció de la natura i l’agricultura ecològica, com ara El Parc de la Serralada de Marina, el Centre Excursionista Puig Castellar, el Centre d’Estudis de la Natura del Barcelonès Nord, l’Associació Bosc de Llum, L’Associació Veu Animal i la Fundació Tallers de Catalunya, entre molts altres.

Durant la jornada  es podrà participar en moltes activitats i tallers que giraran entorn al medi ambient a més de creacions artístiques, venda de productes ecològics…

Pels que fa als tallers, n’hi haurà molts i molt variats, per exemple, al taller “samarretes bestials” es podrà decorar una samarreta (que els participants han de portar) amb les figures d’animals autòctons existents al Parc de la Serralada de Marina i al Parc Fluvial del Besòs, al taller “catifes florals” farem, entre tots, art efímer elaborant catifes de colors amb materials naturals, a “la gimcana en bicicleta” tindrem l’oportunitat de recórrer un circuit preparat per a l’ocasió a on hi podràs entrar portant la teva pròpia bicicleta o agafant una de les que es proporcionen a la mateixa activitat. també es podrà escoltar contes, participar a diferents jocs on es podran posar a prova els vostres coneixements ambientals, realitzar un punt de llibre amb motius naturals, una careta o un clauer, visitar l’aula ambiental i conèixer els animalons que viuen en ella i participar en un bon grapat més d’activitats lúdiques i educatives.

A les 12:0 hores es farà l’alliberament d’un animal  del Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i del cos d’agents rurals. Durant aquesta actuació n’aprendrem més d’aquest animal i també de la funció que té el Centre de Recuperació de Fauna.

Compartir: