arran de mar

Exposició ARRAN DE MAR

  • Informació
  • Ubicació

Una visió dels espais naturals protegits de la Costa del Garraf, a l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú

En el marc de la campanya HOLA FAMÍLIA! organitzada per l’Agència Catalana de Turisme, s’oferiran més de 150 activitats arreu de Catalunya per gaudir en família, durant el cap de setmana del 7 al 9 de juny. Vilanova i la Geltrú és un dels municipis certificats en turisme familiar de destinació de costa i ha preparant per segon any consecutiu un programa d’oci i llegendes.

 

El Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf proposa en el programa HOLA FAMÍLIA!, l’exposició ARRAN DE MAR, proposant un passeig pels espais naturals singulars i únics de la costa i del litoral del Garraf protegits ambientalment i convidant a fer-hi una nova mirada i a contribuir en la seva protecció i conservació.

 

Aquesta exposició es podrà visitar a l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú, on s’oferiran diferents activitats lúdiques i culturals, durant tot el cap de setmana.

 

En tan sols 26 km de costa, passant per Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Sitges, trobem una gran varietat d’espais naturals, d’alt valor ambiental. Són espais rics en patrimoni natural i històric; espais forestals amb garrigues, brolles, pinedes, matollars; amb un patrimoni geològic de costa abrupta amb platges, cales, coves, esquerdes, falles, penya-segats, dunes i canyissars; zones deltaiques i fluvials. També espais agrícoles de vinyes i conreus, camins de ronda, senders i grans recorreguts, ermites, restes i castells i coves amb restes prehistòriques. I un mar sempre al costat, ple de vida amb fons marins singulars d’elevat interès i riquesa pesquera.

 

L’exposició consta de 8 plafons:

COSTA DEL GARRAF
COLLS I MIRALPEIX
RIERA DE RIBES
PLATJA LLARGA
DESEMBOCADURA DEL FOIX
FLORA
FAUNA
ESPAI MARÍ
Aquesta exposició té un caràcter itinerant. Durant els mesos vinents el Consell Comarcal del Garraf, coordinarà la rotació pels diferents municipis del litoral del Garraf i posteriorment es posarà en préstec per a les entitats. (info: oth@ccgarraf.cat)

Compartir: