Els Rapinyaires nocturns del delta

  • Informació
  • Ubicació

Durant el matí es durà a terme un taller d’egagròpiles: coneixerem com es forma una egagròpila, observarem els diferents tipus d’egagròpiles segons l’espècie que les produeix, es realitzarà la neteja d’egagròpiles d’òliba i la posterior identificació de les restes trobades a l’interior. Per a l’identificació dels diferents ossos es farà ús de claus dicotòmiques i mostres ja identificades per poder comparar els resultats obtinguts. L’activitat de la tarda tindrà com a objectiu conèixer les particularitats més rellevants d’aquest grup d’ocells i les principals espècies presents al delta de l’Ebre. La sortida de camp començarà al capvespre i consistirà en intentar localitzar, amb la ajuda de reclams, alguns exemplars de rapinyaires nocturns, com per exemple el xot Otus scops , el mussol comú Athene noctua i l’òliba Tyto alba, a diferents llocs del delta.

Programa:

10:00-14:00 Taller d’egagròpiles a les aules del Parc Natural del Delta de l’Ebre (Av. Catalunya-46. Deltebre).

19:00–20:30 Xerrada sobre les característiques principals dels rapinyaires nocturns, identificació i cants de les diferents espècies del delta de l’Ebre.

20:30-24:00 Sortida nocturna per observar rapinyaires nocturns.

Contingut

Durant el matí es durà a terme un taller d’egagròpiles: coneixerem com es forma una egagròpila,  observarem els diferents tipus d’egagròpiles segons l’espècie que les produeix, es realitzarà la neteja d’egagròpiles d’òliba i la posterior identificació de les restes trobades a l’interior. Per a l’identificació dels diferents ossos es farà ús de claus dicotòmiques i mostres ja identificades per poder comparar els resultats obtinguts.

L’activitat de la tarda tindrà com a objectiu conèixer les particularitats més rellevants d’aquest grup d’ocells i les  principals espècies presents al delta de l’Ebre. La sortida de camp començarà al capvespre i consistirà en intentar localitzar, amb la ajuda de reclams, alguns exemplars de rapinyaires nocturns, com per exemple el xot Otus scops , el mussol comú Athene noctua i l’òliba Tyto alba, a diferents llocs del delta.

Professors: Yago Brugnoli Segura, ornitòleg del Parc Natural del delta de l’Ebre, que porta el seguiment dels rapinyaires nocturns del delta des de 2006.Karin van den Broek, biòloga. En els últims anys, ha realitzat diversos projectes en col·laboració amb el Parc Natural, per exemple l’estudi de l’alimentació de l’òliba al delta de l’Ebre.

Compartir: