El retorn de la Llúdriga a la Conca dels rius Besós i Tordera

  • Informació
  • Ubicació

L'Escola de la Natura acull des del 29 d'abril fins a l'1 de juny l’exposició itinerant del Consorci del Besòs Tordera “El retorn de la llúdriga al Congost”.

L’exposició mostra la presència de la llúdriga als rius Besòs i Tordera. El treball de recerca organitzat pel Consorci Besós Tordera detecta la presència d’aquest mamífer, que feia molts anys habia desaparegut a consequència de la contaminació dels rius.  La mostra es podrà visitar en l’horari habitual del centre.

El Consorci del Besós i el Zoo de Barcelona, amb la col·laboració de l’ICTA-UAB, duen a terme el projecte de seguiment de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera amb l’objectiu de conèixer quina és exactament la presència d’aquest mamífer i ajudar a la seva conservació. Prop de 40 anys després de la seva extinció de la conca, el 6 de juny de 2014, es va obtenir la primera fotografia de l’animal al riu Tenes. Des d’aleshores, s’han dut a terme diferents treballs de seguiment que certifiquen el seu retorn a tots els rius de la conca, un fet que ha estat possible gràcies a la recuperació de la qualitat de les aigües i dels entorns fluvials.

La mostra inclou la reproducció d’un exemplar femella i explica els rastres de la presència d’aquest animal als rius de la conca a través de femtes, petjades i d’altres rastres biològics. També es podrà gaudir d’un muntatge audiovisual realitzat pel fotògraf naturalista i herpetòleg, membre del GRENP, Josep Maria Mompart, que mostra el dia a dia d’aquest mamífer.

Compartir: