Les biblioteques: un col·lectiu organitzador indispensable de la Setmana de la Natura

17/04/2024

Un any més arriba la Setmana de la Natura, i cada edició que passa compta amb una participació més gran d’un col·lectiu organitzador indispensable: les biblioteques.

L’any passat vam comptar amb la participació de més de 80 biblioteques, les quals van organitzar més de 130 activitats! Aquest any, la Xarxa de biblioteques ambientals de Catalunya DocAmbCat es posa en marxa, i biblioteques que en formen part i també altres  biblioteques del territori organitzaran activitats per parlar de la conservació de la natura i de la necessitat de reconnectar hàbitats aïllats a través de connectors ecològics sota el lema #ConnectemLaNatura.

La tipologia d’activitats és lliure i variada! Ho faran a través de tallers, xerrades, presentacions de llibres i conta-contes, sortides de la mà d’entitats ambientals del territori i molt més! A les xarxes socials en publicaran contingut amb els hashtags #DocAmbCat #LlegeixNatura #ConnectemLaNatura #SetmanaNatura.

Aquest any, les primeres 100 biblioteques que inscriguin activitats a la web de la Setmana de la Natura rebràn un obsequi especial: un refugi per a abelles.

Aquesta acció és possible gràcies al Departament de Cultura i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Pots consultar les activitats que organitzen les biblioteques filtrant el mapa de la web de la Setmana de la Natura per tipus d’organitzador.