L’increïble món dels ratpenats

  • Informació
  • Ubicació

Les rates penades representen el 20% dels mamífers existents al planeta. Les seves adaptacions morfològiques els ha permès conquerir l’espai aeri i desenvolupar un complex sistema d’ecolocalització per ultrasons. Activitat inclosa en el "Pint of Science 2023"

Els ratpenats són uns grans bioindicadors de la qualitat ambiental i juguen un paper vital en la conservació dels ecosistemes: pol·linitzen i dispersen llavors, a més a més de ser uns grans controladors de plagues.

Durant la xerrada descobrirem les tècniques d’estudi, metodologia i captura, per mitjà d’aparells detectors d’ultrasons, trampeig i caixes refugi. També coneixerem el paper que juguen al delta de l’Ebre com a controladors del barrinador de l’arròs i de mosquits.

El festival Pint of Science té com a objectiu oferir xerrades interessants, divertides i properes, sobre les darreres investigacions científiques, en un format accessible al públic, i l’escenari triat per a això són els bars de tot el món! D’aquesta manera, s’ofereix una plataforma que permet a la gent discutir la recerca amb les persones que la duen a terme.

El Parc Natural del Delta de l’Ebre coopera amb aquest Festival amb la xerrada “L’increïble món dels ratpenats“, a càrrec de Xavier Porres, tècnic del Parc.

Ciència i cervesa, una combinació perfecta per conèixer la recerca científica de més a prop i de forma més propera!

Compartir: