Recollida de microplàstics

  • Informació
  • Ubicació

AtencióAquesta activitat no està oberta al públic

L'Institut de la Mar de la Frau amb els alumnes de 1r ESO realitza una sortida com investigadors científics per investigar la quantitat de microplàstics que hi ha a la platja.

El nostre institut la Mar de la Frau continua en el projecte de ciència ciutadana “Microplastic Watchers”.

Aquest, és un projecte inicialment conegut com “Plàstic 0” i que ha passat a anomenar-se “Microplastic Watchers”. Està integrat a la plataforma “Observadors del mar  ” basat en la detecció de plàstics de mida reduïda a la sorra de la platja.

Amb les dades recollides pels centres col·laboradors, els científics del CEAB (centre de recursos avançats de Blanes) com a centre adscrit al CSIC (Centre d’Investigacions científiques) fan un seguiment de la presència, abundància i variabilitat de microplàstics i mesoplàstics a les platges de Catalunya i les illes Balears, problemàtica de la que actualment no hi ha prou informació.

Els equips docents amb els alumnes de 1r d’ESO aprofitarem aquest projecte per dur a terme un treball competencial amb el que diverses matèries s’hi implicaran en diferents graus al llarg del curs. Una part important del projecte és la recollida de mostres a la platja de l’ESQUIROL de Cambrils on, almenys un cop al mes, s’han de prendre mostres. Cada grup-classe de 1r farrà tres sortides a l’any, de manera que entre els tres grups tindrem cobert tot el període lectiu seguint les mesures Covid, una sortida per trimestre.

Aquesta activitat està inclòs dins el pla d’Educació Ambiental i del Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de Cambrils, a través de les activitats de Cel Rogent educació ambiental.

Compartir: