Pels voltants de Siurana, cingles i graus

  • Informació
  • Ubicació

Sortida de descoberta de l'entorn, a càrrec d'Ester Borràs.

Sortida de 10 km, amb desnivell acumulat (2 pujades ) de 500m. Apta per aquelles persones qeu es volen introduïr al món del senderisme.

En aquesta excursioneta sotirem des del Coll d’Esplugues. Començarem baixant lleugerament, en direcció al pantà, per enllaçar amb el camí ral de Cornudella a Siurana. Anirem a buscar el sender del Grau de la Trona, tot rodejant les cingleres de la cara sud de Siurana, on podrem observar, per una banda, les formes que ha agafat el gres vermell provocades per l’erosió i per l’altra la sensació d’inexpugnabilitat del poble de Siurana.
Ens enfilarem pel Grau de la Trona, un clàssic que no cansa mai per les seves vistes, però que té un fort desnivell inicial, i arribarem fins al poble. Si ens ve de gust, ens hi podem entretenir una mica.
Tot seguit recuperarem el camí ral de Siurana a Cornudella per marxar, però el deixarem al cap de poc per arribar, pel camí de la Font i la carretera, a les Fonts Caldes.
Ens endinsarem en una de les meques de l’escalada internacional i és molt probable que, si parem una mica l’orella, sentim diversos idiomes flotant entre les parets d’aquesta bonica barrancada. Fins que trobem la tranquil•litat en tombar el sector de l’Olla.
El sender, que de vegades és el propi llit del barranc, s’enfila per anar fins al Coll de la Vaca. Des d’aquí ja només ens quedarà la baixada fins al Coll d’Esplugues, que farem per un altre grau clàssic i que tampoc no cansa mai: el Grau Tallat. Les vistes des d’aquest punt són magnífiques. Les cingleres que resseguirem de baixada són un dels el llocs preferits d’alguns rapinyaires de la zona i, per aquest motiu, es demana que, en època de nidificació, no es passi per aquest sector.

 

Més informació i inscripcions: www.gepec.cat/agenda

Compartir: