Caminant per la natura a la ciutat: els jardins de butxaca del barri de Gràcia

  • Informació
  • Ubicació

Els “pocket gardens” o jardins de butxaca són petits espais verds dintre del teixit urbà que aporten confort i salut a la ciutat.  Caminarem des de Plaça Lesseps endinsant-nos a la Vila de Gràcia per descobrir els petits jardins, públics i privats, que configuren els espais verd en aquest barri mancat de natura.

Enguany Barcelona és la capital europea dels boscos i es vol fer promoció de la biodiversitat, incloent-hi la participació ciutadana, la lluita contra el canvi climàtic, la renaturalització de l’espai públic i l’ús de solucions basades en la natura. En aquest context cobren una importància vital els petits espais on la natura és protagonista en una ciutat tant compacta com Barcelona.

Els “pocket gardens” o jardins de butxaca són petits espais verds dintre del teixit urbà que aporten confort i salut a la ciutat.
Caminarem des de Plaça Lesseps endinsant-nos a la Vila de Gràcia per descobrir els petits jardins, públics i privats, que configuren els espais verd en aquest barri mancat de natura.

Descripció de la passejada
Es preveuen 3 parades principals, als Jardins de Mestre Balcells, els Jardins de l’Alzina i el Jardí del Silenci, però l’itinerari es fixarà en altres espais com patis privats parcialment oberts al públic, balcons, escocells i un hort ocupat.

Un itinerari que serveixi d’inspiració per caminar i viure amb més natura a la ciutat i contribuir a fer-la créixer. En aquesta ruta entre punts de natura a la ciutat vinculats al Mapa i a l’Atles de Biodiversitat, destacarem la diversitat tant dels espais com de les modalitats de connexió: espai de pas entre el verd, espais per l’esport, pel descans, per apreciar algun element natural o punts de trobada entre persones, ja siguin d’oci o reunions de feina.

Coneixerem com ha estat possible la seva preservació i les possibilitats d’implicar-se directament en la seva gestió.
Al llarg de l’itinerari sorgiran alguns reptes per descobrir i difondre detalls d’aquests espais, també amb el suport de les xarxes socials.

Aquest itinerari s’emmarca en les Passejades Mou-te Pel Clima dintre del Mapa Barcelona més sostenible.

Clica aquí per inscriure’t.

 

Compartir: