Roca Grossa, un indret clau per la conservació del corb marí emplomallat

  • Informació
  • Ubicació

Visita guiada al dormidor de corbs marins dels penya-segats del Far-Roca Grossa, un dels més importants de la Mediterrània, amb més de 200 individus són presents cada estiu. Després el grup es dirigirà al Far, on s'exposaran els avantatges i amenaces presenta aquest indret, i el projecte DESMARES.

Els penya-segats del Far – Roca Grossa, esdevenen un dels dormidors de corb marí emplomallat més importants de la Mediterrània; més de 200 individus hi són presents durant cada estiu.
Aquest indret d’alt valor ecològic proporciona a l’espècie una zona de repòs, muda i alimentació prèvia a la temporada de reproducció.
Malauradament no exempt d’amenaces, les captures accidentals en arts de pesca recreativa i  professional, la sobre-freqüentació i les molèsties en serien les principals.
Aquests cingles s’han convertit, des de 2014, en un laboratori que permet preservar el propi indret i generar coneixement aplicable a la conservació del corb marí emplomallat a nivell global.
La sessió s’iniciarà amb una visita guiada al dormidor de corbs marins.
A punt de desplaçar-se al seu territori de cria, encara podem observar gran quantitat d’individus en aquest lloc tant emblemàtic.
A continuació ens dirigirem al Far, on de manera explicativa exposarem quins avantatges i amenaces
presenta aquest indret.

Per acabar, mostrarem alguns resultats de les diferents línies d’estudi del projecte DESMARES.

Observacions

Places limitades, amb cita prèvia, a l'adreça de medi ambient de l'Ajuntament de Calella aj035.mediament@calella.cat 

Es mantindran les distàncies requerides tant a la visita al ajocador com a la sala del Far.

Primer es farà la sortida (o sortides depenent del gruix de gent i potser amb torns) i després la xerrada al Far de Calella.

Compartir: