Les veus de les oliveres. Cultura contra l’espoli (Biblioteca de Roquetes)

  • Informació
  • Ubicació

Presentació del llibre coral i lectura de textos pels seus autors. Més de 40 veus de poetes, dibuixants, músics, i escriptors novells, tots ells amants de les oliveres clamant alhora per la seua conservació.

Fa ja dos anys nasqué la col·laboració entre Graëllsia i Salvem lo Montsià amb l’objectiu de lluitar per la conservació de les oliveres centenàries i mil·lenàries de les Terres de l’Ebre en el lloc on van ser plantades fa centenars d’anys,  i denunciar l’espoli a la que es veuen sotmeses.

Fruit d’aquesta sinergia fou el projecte Arbres en peu de vida  en el que hem emmarcat diverses activitats adreçades a conscienciar de la problemàtica existent a tots els sectors de la població.

Entre aquestes accions destaquem la publicació del Conte Arraïlades  de Guillem Riba i la seva guia didàctica, que ja fa mesos que segueixen el seu camí com a eina de difusió per als més petits a través d’escoles, conta-contes… Ara recentment, en ple confinament, ha vist la llum el llibre coral Les Veus de les oliveres, dissenyat i maquetat per Manel Mas, un recull de creacions de persones amatents de les oliveres que descriuen les emocions , sentiments i vivències sorgides de la intensa relació entre oliveres i humans que s’ha donat en el nostre entorn de soques velles i marges de pedra en sec, veritable i ric ecosistema de l’oliverar tradicional de les Terres de l’Ebre digne de preservació  com a bé patrimonial.

El conte Arraïlades fou finançat per una campanya de micromecenatge a través de Werkami i la Guia Didàctica i les Veus de les Oliveres gràcies a un ajut de la Fundació Girbau.

Més informació a la web de Graëllsia.

Observacions

Presentació del llibre coral Les Veus de les oliveres a la biblioteca de Roquetes, dimarts 6 d'octubre a les 19h.

Cal inscripció prèvia a través d'aquest enllaç, seguint el protocol d'aforament limitat que aplica la Biblioteca de Roquetes pel tema COVID.

Per més informació, contactar amb la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixa:

Tel. 977 50 19 04

biblioteca@roquetes.cat

 

Compartir: