La Brama del Cèrvol a la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars i al Parc Natural de l’Alt Pirineu

  • Informació
  • Ubicació

La Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars i el Parc Natural de l’Alt Pirineu ofereixen un servei d’informació a Esterri d’Àneu i dos punts d’observació equipats a Bonaigua i Alós d’Isil per gaudir, aquesta tardor, de la brama del cérvol. Us hi esperem!

Entre mitjan setembre i mitjan octubre, té lloc l’època d’aparellament dels cérvols, durant la qual els mascles bramen de forma espectacular, especialment a primera i última hora del dia, per intentar atreure el màxim nombre de femelles. Amb l’objectiu de donar a conèixer aquest espectacle, difondre unes pautes de comportament correctes i ordenar els visitants que s’acosten per gaudir-ne, des de l’any passat, la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars i el Parc Natural de l’Alt Pirineu posen en marxa, durant la tardor, un servei d’informació específic per la brama i dos punts d’observació equipats.

El servei d’informació estarà situat a Esterri d’Àneu des d’on s’atendran les preguntes sobre la brama i els seus punts d’observació. Els dos punts d’observació equipats es trobaran a la Bonaigua i a Alós d’Isil. Aquests punts, situats en llocs estratègics i de fàcil accés, comptaran amb material òptic i personal tècnic que assessorarà de forma gratuïta als visitants que s’acostin a escoltar i observar la brama del cérvol. Els punts d’observació equipats estaran operatius els caps de setmana i festius del 15 de setembre al 21 d’octubre, des de trenc d’alba a les 11h del matí i de les 16h al capvespre, exceptuant els divendres, que només estaran operatius a la tarda.

A banda dels punts d’observació equipats, una altra manera de gaudir de la brama del cérvol és amb l’acompanyament dels guies acreditats del Parc Natural de l’Alt Pirineu que, de forma exclusiva i amb grups reduïts, garanteixen viure l’experiència de la brama amb intensitat i seguretat. Aquesta modalitat és de pagament.

Per últim, per aquelles persones que comptin amb el seu propi material òptic, també poden gaudir de la brama des del punt d’observació recomanat del poble de Gavàs (La Guingueta d’Àneu). Aquest punt no disposarà ni de personal tècnic ni de material òptic.

La temporada de la brama coincideix en gran part amb l’espectacle de colors de tardor, un altre dels grans atractius del Parc Natural de l’Alt Pirineu i que, aprofitant la visita, es recomana no perdre-se’l.

Observacions

AVÍS

Consulteu les diferents opcions d'observació de la brama en el cartell adjunt

Informació: 695942524/973654716

Compartir: