Bolets i castanyes: visita dinamitzada al Museu Guilleries

  • Informació
  • Ubicació

Activitat per donar a conèixer i relacionar les castanyes i els bolets amb l'entorn de bosc de les Guilleries.

Visita guiada i dinamitzada per conèixer els fruits de tardor de les Guilleries: els bolets i les castanyes.

A través de l’exposició permanent de bolets aprendrem: Què són els fongs i els bolets? Quina funció i importància tenen per als boscos? Bolets bons i dolents. Els bolets uns grans recicladors!

Descobrirem també l’aprofitament dels boscos de castanyers – perxades i bagues de castanyer – en la història del poble i coneixerem l’ofici de roder. El Museu Guilleries, ubicat a l’antiga Cooperativa dels roders, allotja una exposició permanent per explicar aquest ofici. També ens fixarem en la botànica del castanyer per explicar el seu fruit, la castanya.

La sortida es podrà realitzar el dijous 8, divendres 9 o dissabte 10 a les 12h.

Observacions

L'activitat es realitza al Museu Guilleries, un museu ubicat a l’antic edifici de la Cooperativa, i que apropa el visitant al medi físic i natural de les Guilleries d’una manera molt visual i pedagògica, gràcies als diorames, fotografies, vídeos, fauna naturalitzada i esquemes.

A més, les petjades de la Guilla Mugui i els sons de la natura acompanyen el viatge per conèixer els diferents hàbitats i el patrimoni de les Guilleries. Un viatge sensorial i visual per a tots els públics.

Compartir: