Residu 0 (Acció conjunta EEVV Alt Urgell)

  • Informació
  • Ubicació

Escoles Verdes de l’Alt Urgell i la Cerdanya fan intercanvi d’experiències entre els propis centres escolars participants.

Amb motiu del Dia del Medi Ambient i la Setmana de la Natura 2019, els centres que formem part de la Xarxa d’Escoles Verdes de l’Alt Urgell i la Cerdanya, hem organitzat per tercer any consecutiu el Dia residu zer0 a les escoles de l’Alt Urgell. Una acció conjunta que a l’INS Aubenç juntament amb l’Escola Sant Jordi d’Oliana celebrarem el proper divendres  7 de juny de 2019 i que vol servir per conscienciar a la comunitat educativa sobre la necessitat de reduir el volum de residus que generem.

Aquesta actuació es va iniciar amb el repte d’aconseguir no generar cap residu a l’hora d’esmorzar durant un dia. Amb l’edició del curs passat,  alguns centres van ampliar aquesta acció de manera unilateral i aquest any, entre tots s’ha volgut donar més perspectiva a l’acció.

L’objectiu és evidenciar el treball conjunt i participatiu de les escoles del territori i l’impacte de tenir hàbits preventius sobre la generació de residus i la preservació de l’entorn.

Per això:

  • L’activitat es complementarà quantificant també els residus generats durant l’esmorzar en espais emprats pels docents. Els docents són un exemple i un referent per als escolars, pel que és important que tots prenguin consciència.
  • S’inclourà una activitat de reflexió on evidenciar la naturalesa conjunta de l’acció i motivar a tota la CE a participar activament en la reducció de residus.

Aquesta acció reflexió s’iniciarà el dia 5 però es compartirà entre tots els centres a posteriori i es preveu crear un espai informatiu sobre l’acció als respectiu centres, amb imatges i reflexions compartides pels centre participants.

 

Centres participants en l’acció:

INS La Valira
Escola Pau Claris
INS Aubenç
ZER Narieda – Escola Miret i Sans
ZER Narieda – Escola Sant Climent
ZER Narieda – Escola Sant Miquel
ZER Urgellet – Escola Arnau Mir
ZER Urgellet – Escola Castell-Ciutat
ZER Urgellet – Escola de Tuixent
ZER Urgellet – Escola Sant Esteve
Escola Mare de Deu de Talló
C La Salle
Escola Sant Jordi

 

Aquest any l’insittut Joan Brudieu realitzarà una activitat sobre biodiversitat durant la setmana natura, pel que no s’adhereix a l’acció conjunta.

Compartir: