Ioga als Jardins de Laribal

  • Informació
  • Ubicació

Una práctica de Vinyasa en los Jardines de Laribal de Montjuïc será la forma de explorar la conexión entre estos Universos (constelaciones, estaciones, mareas).

Des de la seva obertura, el bar Petit Montjuïcde Barcelona, ha estat involucrat molt de prop amb el seu barri, els seus veïns i l’entorn que l’envolta. Ha organitzat múltiples activitats als carrers del Poble-*sec per a esdeveniments populars i també ha obert propostes que involucren la naturalesa de Montjuïc com a espai màgic i pròxim a descobrir. Per això volem continuar amb aquesta línia que uneix cultura i medi ambient, en la qual ja hem integrat en una ocasió la pràctica del Ioga com a eina holística per a ajudar-nos a obrir la percepció cap a l’entorn natural del qual formem part, en concret, els Jardins de Laribal.

L’entorn del nostre bar cultural Petit Montjuïc i la professora de Ioga Adria Guadagnoliconviden a una experiència de pràctica de Vinyasa a través de la qual explorar com els moviments del nostre cos físic, les fluctuacions del cos mental i el control del cos energètic van de la mà de la Mare Naturalesa i els seus cicles.

L’objectiu és crear consciència sobre la necessitat de conservar el medi ambient perquè, com predica la filosofia mil·lenària del Ioga, és la nostra font de saviesa, alimentació, preservació, vitalitat. No podem desconèixer aquest profund enllaç i amb la pràctica de “Ioga als Jardins” volem que els participants visquin, en primera persona, el flux de la Naturalesa en el flow del Vinyasa (dinàmica de moviment conscient coordinada amb la respiració-exercicis de Pranayama). El Vinyasa Kramaproposa adaptar la pràctica física (Asanas) a l’etapa de la vida de l’alumne o al moment del dia en què es fa Ioga, per ex. El professor ha de ser creatiu a dissenyar seqüències propícies que vagin a favor del que el macrocosmos ens atorga perquè els nostres microcosmos es beneficiïn amb aquest esdevenir natural.

Involucrar-se en la conservació del medi ambient urgeix en els nostres dies i protegir el patrimoni natural és una acció individual però també comunitària que una pràctica de Ioga en la Naturalesa pot potenciar en crear un estat d’atenció plena en l’aquí i ara a través de la seva dinàmica conscient.

Observacions

Els aprticipants han de dur roba còmode i esterilla.

Compartir: