05/04/2019

Participa amb les biblioteques: Llegeix Natura!

Compartir:

Aquest any busquem la natura a les paraules

Les biblioteques es sumen de ple a la 4a edició de la Setmana Natura sota el lema Llegeix Natura.

Els diferents serveis de lectura pública de Catalunya organitzaran activitats per animar als usuaris a llegir o consultar el fons ambiental documental: un gran repertori de llibres sobre natura i medi ambient.

Les biblioteques públiques de Catalunya i els centres amb documentació ambiental de Catalunya (la Xarxa DocAmbCat) celebren una Efemèride Ambiental del 24 de maig (Dia Europeu dels Parcs) al 5 de juny (Dia Mundial del Medi Ambient), pel que es concentraran la majoria de les accions entre aquestes dates.

Per fomentar la participació, s’organitzarà un concurs amb 3 categories de premis, on les persones participants a les activitats de les biblioteques hauran de pujar una foto a Instagram on aparegui el braçalet #setmananatura i l’activitat que estan realitzant a la biblioteca entre el 24 de maig i el 9 de juny.

Per participar, consulta les bases del concurs.

Un gran repertori de premis pels participants…

Totes les persones que participin a les activitats de les biblioteques durant la Setmana Natura i pengin les seves imatges a Instagram, podran guanyar:

  • Una nit per dos persones a l’espai en custòdia de l’Avenc de Tavertet.
  • Una sortida naturalista per dos persones amb un guia expert d’una entitat ambiental.
  • Un lot de productes de custòdia.

A més d’aquests premis, cada guanyador/a de les diferents categories, s’endurà un lot de llibres de natura.

Però això no és tot, ja que entre la resta de participants que no hagin resultat guanyadors/es del concurs, es sortejaran 50 packs que inclouran recursos sobre els parcs naturals de Catalunya i llibres de natura i medi ambient, com per exemple mapes dels parcs i guies de rutes literàries o de patrimoni arquitectònic pels parcs naturals de Barcelona.

Les biblioteques on els participants hagin resultat guanyadors/es del sorteig, també s’enduran 2 llibres de regal per la seva col·lecció local.

També inclouran entrades 2×1 a l’exposició temporal SomNatura del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, un recorregut visual i sensorial que mostra la degradació del patrimoni natural del territori, així com una mostra dels projectes que duen a terme tant l’administració com les entitats ambientals per conservar la natura i els cicles vitals dels ecosistemes de Catalunya.

Com poden participar les biblioteques?

●    Organitza una activitat relacionada amb la conservació de la natura i puja-la a través del formulari web.

●    Tot seguim, revisarem l’activitat, t’enviarem un correu de confirmació i en els següents dies rebràs les polseres #setmananatura per regalar als participants.

●    Convida el teu entorn a sumar-s’hi i a organitzar noves activitats: a les entitats ambientals, a les associacions de veïns, ajuntaments, associacions juvenils, escoles, empreses o entitats socials…

●    Ajuda’ns a difondre la Setmana! A l’apartat de materials de comunicació de la web trobareu recursos com el logo, el pòster o alguns banners perquè escolliu el que més us agradi.

La Setmana de la Natura i el concurs Llegeix Natura estan organitzats per la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), dues entitats ambientals dedicades a la conservació de la natura i a la implicació de la societat en aquesta.

El concurs Llegeix Natura s’organitza en el marc de la Setmana de la Natura, i compta amb la col·laboració de:

–       El Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

–       La Xarxa de Parcs Naturals i la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.