12/06/2019

Acaba la 4a edició de la Setmana de la Natura. Moltes gràcies per la vostra participació!

Compartir:

Desde la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN) volem agraïr la participació de les més de 260 organitzacions que s’han implicat amb la Setmana de la Natura, i de totes les persones que s’han apropat a alguna activitat per conèixer més sobre la natura i implicar-se en la conservació del territori.

Per aquesta 4a edició s’han organitzat un total de 413 activitats, repartides arreu del territori català i sobre temàtiques aptes per tots els gustos i interessos: des d’una sortida per conèixer el patrimoni geològic del Ripollès, la recuperació d’un camí de la Vall Fosca, una visita a les oliveres monumentals d’Ulldecona, fins a un cens de tortugues al riu Fluvià, entre moltes altres.

Aquest any les protagonistes han estat les espècies exòtiques invasores i les problemàtiques associades. S’han organitzat jornades d’extracció de plantes invasores amb escoles i entitats ambientals, diverses xerrades per conèixer com afecten aquestes espècies als ecosistemes i tallers o gimcanes per divulgar el coneixement sobre les espècies autòctones i les exòtiques.

Gràcies als padrins i padrines de la Setmana de la Natura 2019, que gràcies al seu missatge han fet més extensa la implicació amb la setmana, i alguns de vosaltres també heu participat als actes de cloenda, les Festes de la Natura: Ada Parellada, Eduard Costa, Susannes, Roba Estesa i Silvia Ampolla.

A través dels llibres sobre natura, enguany les biblioteques i centres de documentació d’arreu de Catalunya han organitzat nombroses exposicions, sortides i tallers per incentivar a tothom a conèixer el patrimoni natural i a consultar el fons documental ambiental. Moltes persones han pogut participar a alguna de les 80 activitats organitzades per biblioteques i així participar alhora al concurs #llegeixnatura.

Gràcies també al Cos d’Agents Rurals de Catalunya per la seva gran aportació a aquesta campanya ambiental. I per descomptat, a totes les entitats ambientals catalanes que no només han organitzat nombroses activitats per la Setmana de la Natura, sinó que dediquen el seu dia a dia a la conservació, defensa i divulgació de la natura, implicant a les persones del territori.