Biodiversitat i Custòdia al Barranc de la Conca. Esquilada d’ovelles Aiguanatura

  • Informació
  • Ubicació

Recorregut pel Barranc de la Conca per descobrir alguns dels seus valors naturals i visitar les tres finques amb acord de custòdia amb Graëllsia situades al seu entorn; Aigua Natura dels Ports (esquilada d'ovelles), Penyaflor i Permacultura Penyaflor. Coneixerem els seus projectes d'aprofitaments sostenibles i respectuosos amb la natura, i el seu compromís amb la conservació de la biodiversitat del barranc.

Al llarg de la jornada compartirem coneixements adquirits i visitarem les tres finques, situades al barranc i amb acord de custòdia amb l’ entitat, per conèixer els seus projectes d’aprofitaments sostenibles dels recursos i el seu compromís amb  la conservació de la biodiversitat.

El barranc de la Conca forma part d’un grup de cursos fluvials que s’escolen pel vessant marítim dels Ports,  i es caracteritzen per ser curts, tenir força pendent i un règim irregular, amb aigua permanent en capçalera que s’infiltra de nou a l’aqüífer condicionant l’adaptació de diferents espècies al llarg dels seus gairebé 18 km de recorregut fins l’Ebre.

La Conca ha estat objecte d’estudi per part de Graëllsia durant els darrers dos anys, dintre del Projecte de Coneixement, millora i conservació dels hàbitats i sistemes naturals a favor de la biodiversitat al Barranc de la Conca, Barranc de Sant Antoni i ecosistemes d’oliverar en finques en custòdia a les Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera, i amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat a través de la concessió d’una subvenció de custòdia per a la promoció i la consolidació de la custòdia del territori a Catalunya per el període 2016-2017.

 

Observacions

L'activitat té una durada d'una jornada, amb un descans de dues hores per dinar. Podeu portar pic-nic o encarregar dinar prèviament a Permacultura Penyaflor (per un preu 10 €/persona). Cal encarregar-ho fins dijous abans, dia 24, al 606520233.

 

Compartir: