Diàlegs amb el Bosc

  • Informació
  • Ubicació

Us convidem a participar en una trobada on aprendrem una mirada diferent d'acostar-te al bosc, tenir-ne cura i girant el mirall, tenir cura d'un mateix.

Aquesta activitat és un tastet d’uns treballs molt més àmplis, del bosc i de les persones, que s’estan desenvolupant al projecte Irehom entremig de Montserrat i Manresa, a la Vall d’Artigues, més de 500 hectàries de bosc on abans éren vinyes, amb tots els murs i barraques. Un projecte que la base principal és la Custòdia, del territori que gestiona i de les persones.

Des de Diàlegs amb el Bosc experimentem una manera diferent de gestionar les franges de bosc que borejen les cases i edificacions de la vall. És una nova forma de gestió forestal ben concreta, simple i ple de sentit comú que fa que la bellesa natural del bosc aflori per ser contemplada gràcies a tenir-ne cura. L’anomenem Jardí Natural Forestal, perquè persones i bosc surten beneficiats de la interecció respectuosa d’ambdos.
Mentrestant fem les tasques senzilles al bosc, anem practicant exercicis des d’una atenció plena com a base de l’experiència.

A Diàlegs practiquem resumidament tres coses principalment:

– Una gestió del bosc respectuosa i conscient apresa d’un projecte de més de trenta anys d’experiència del Brasil agermanat al nostre, adequat per zones concretes i especials.

– Un adonar-se dels diàlegs mentals que contínuament hi ha dins el nostre cap. El practicar no quedar-s’hi enganxat, sinó seguir estant al present sense cap pressió.

– I finalment, gràcies als exercicis que proposem, tenim l’oportunitat de viure aquests Diàlegs amb el Bosc. Quan la nostre ment calla podem sentir cantar el bosc.

 

Contents de si et ressona i et vols apropar. Fins l’1 de juny!

Observacions

Enquesta per apuntar-vos i reservar el teu lloc. Recorda de deixar nom i telèfon de contacte.

https://doodle.com/poll/txy4w5kstp2nht3n

Compartir: