Netegem plantes invasores a la Moixina

  • Informació
  • Ubicació

AtencióAquesta activitat no està oberta al públic

Acció de neteja d'invasores als recs de la Moixina conjuntament amb el Parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la Institució Catalana d'Història Natural i els Comitès Ambientals de l'ESC La Bòbila (Les Preses), ESC Volcà Bisaroques, Escola Pia, INS Bosc de la Coma i INS La Garrtoxa d'Olot.

Els recs que recondueixen l’aigua de les diverses fonts dels paratges de la Moixina constitueixen un dels hàbitats de més interès del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Es tracta d’ambients aquàtics d’aigües ràpides i fredes, molt rars a la Garrotxa i a Catalunya i on viuen alguns organismes (plantes i animals) amenaçats i alguns d’ells protegits.

 

Per altra banda, el reducte de roureda humida de roure pènol existent en aquests paratge, fa encara més especial l’indret. A la plana d’Olot, la situació és encara més extrema. S’escau que la cubeta olotina, bé que molt humida, ofereix molts indrets amb sòl poc favorables a l’agricultura, a causa de les colades volcàniques. La roureda de roure pènol, justament, deuria ocupar aquestes zones de millor sòl, de manera que ha sofert un procés secular de rompuda i transformació agrícola. Els escassos testimonis que ens n’han perdurat haurien d’ésser objecte de tracte proteccionista especial.

 

Què farem?

Xerrada informativa sobre els valors de la Moixina

Arrencar plantes invasores (créixens) dels recs i dipositar-los al marge

Conèixer els macroinvertebrats que s’amaguen entre les fulles i les arrels d’aquesta planta invasora

 

Compartir: