07/05/2018

Efemèrides Ambientals 2018: els Centres de Documentació dels Parcs Naturals a la SN2018

Compartir:

Durant l’any 2018,  els Centres de Documentació dels Parcs Naturals de Catalunya, que pertanyem a la xarxa DocAmbCat de biblioteques amb fons ambientals, col·laborem activament en la celebració de quatre efemèrides vinculades al medi ambient, una de les quals és la #SetmanaNatura. La iniciativa vol transmetre més consciència ambiental i, alhora, donar a conèixer el contingut ambiental d’aquests equipaments del nostre territori. Per potenciar i donar més èmfasi a la celebració d’aquesta efemèride s’ha plantejat unir esforços i coordinar activitats entre parcs i les biblioteques públiques que els queden properes. En la celebració d’aquesta efemèride, el Departament de TES i la Diputació de Barcelona ha comptat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i la Xarxa de Custòdia del Territori.

 

QUANTS PARCS HI PARTICIPEN?

Una dotzena de parcs de Catalunya hem previst de celebrar més d’una vintena d’activitats en biblioteques properes. Explicació de contes, presentacions de llibres, xerrades, exposicions i tallers de fauna, flora o natura en general… són algunes de les activitats que s’organitzaran des del 24 de maig (Dia Europeu dels parcs) al 5 de juny (Dia del Medi Ambient). En el cas dels 3 parcs de la Diputació de Barcelona que participen en la iniciativa serà una mateixa activitat a tots els parcs, que s’ofereix a l’hora del conte de la biblioteca pública i porta per títol Dibuixa’m un parc!. Hi ha prevista aquesta activitat a 9 biblioteques properes de 3 parcs de la Diputació. Els parcs del Departament de TES, per la seva banda, han triat diferents activitats: lectures de contes, presentacions de llibres, xerrades, exposicions i tallers de fauna, flora o natura en general. Hi participen 9 parcs de la Generalitat, i hi ha previstes un total de 15 activitats a 10 biblioteques públiques i 1 bibliobús de tota la geografia catalana.

 

ON ES FARAN LES ACTIVITATS?

En la majoria de casos les activitats es duran a terme a la biblioteca pública (o bibliobús) i el cost de l’activitat l’assumirà el Parc Natural. El Departament de Cultura assumirà el cost d’un punt de llibre promocional de la #SetmanaNatura a les biblioteques (se’n preveu distribuir 2000) i la Xarxa de Custòdia del Territori, per la seva banda, ofereix braçalets verds a tots els participants de les activitats i publicitarà de manera expressa a la web de la Setmana de la Natura les activitats a les biblioteques.