09/04/2018

Els Centres de Fauna de la Generalitat de Catalunya organitzen jornades de portes obertes

Compartir:

En motiu de la Setmana de la Natura han organitzat diverses jornades de portes obertes per apropar la tasca que realitzen a la ciutadania.

Permetran conèixer de primera mà l’activitat diària dels centres de la Generalitat i alguns dels projectes que s’hi duen a terme. Aquestes jornades de portes obertes es realitzaran als 4 centres catalans: Torreferrussa, Vallcalent, Pont de Suert i al dels Aiguamolls de l’Empordà. Podeu trobar més informació cercant les activitats al buscador de la web de la setmana de la natura.

 

ELS CENTRES DE FAUNA SALVATGE

Els centres de fauna salvatge tenen com a funcions principals i originàries rehabilitar i alliberar, en les millors condicions possibles, els exemplars de les espècies de la fauna autòctona protegides, tot analitzant les causes de mortalitat, i participar en programes de cria en captivitat i conservació ex situ.

Aquestes i altres tasques són les que fan dels centres de recuperació de fauna una eina fonamental en la conservació de la biodiversitat: treballant tècnicament, investigant, obtenint material científic per al futur, formant, sensibilitzant i educant. El resultat de més de 25 anys de funcionament dels centres de recuperació de fauna salvatge demostra com el nombre d’exemplars ingressats i els projectes de conservació ex situ s’han anat incrementant de manera progressiva, especialment en els darrers anys.

 

Agraïm la implicació dels Centres de Fauna a la Setmana de la Natura i els felicitem per la gran tasca que fan!