09/04/2018

7 dies; 7 maratons: ULTRA CLEAN MARATHON

Compartir:

Aquest any, en el marc de la Setmana de la Natura, la Xarxa de Custòdia del Territori, la Xarxa de Voluntariat Ambiental, i l’Agència de Residus de Catalunya, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Obra Social la Caixa organitzem l’Ultra Clean Marathon. Amb aquest gran repte de 7 x 7 ECOMARATONS unim dos grans esdeveniments ambientals anuals com són el Let’s Clean Up Europe i la Setmana de la Natura. 

  • Let’s Clean Up Europe és una iniciativa europea coordinada a Catalunya per l’Agència de Residus de Catalunya, que cada any mobilitza milers de persones i associacions per retirar residus abandonats.
  • La Setmana de la Natura és la campanya amb la qual les entitats ambientals conviden a apropar-se a la natura, i implicar-se en la seva protecció.

L’Ultra Clean Marathon  és un repte esportiu i ambiental que es celebrarà del 13 al 19 de maig. Durant 7 dies l’Albert Bosch i la Nicole Ribera, 2 esportistes compromesos amb el medi ambient, correran 7 maratons  amb l’objectiu de recollir el màxim de residus i descobrir indrets naturals de gran valor de casa nostra!

7 dies 7 MARATONS! 295,365 km per la NATURA!

Com s’hi pot participar?

Si voleu acompanyar a l’Albert Bosch i la Nicole Ribera en aquest gran repte, perquè sou d’una escola, o una empresa, o una associació o entitat local, o simplement una persona compresa amb el medi ambient, consulteu la web!  Tothom hi pot participar de les següents maneres:

1.      Organitzant una acció de neteja en una pde les etapes de cada marató.

2.      Sumant-se a una acció prèviament registrada com a voluntari per córrer i/o recollir.

3.      Patrocinant un tram, aportant material, o inscrivint un equip de treballadors.

 

Quins valors que hi ha al darrera?

L’objectiu és augmentar la conscienciació i mobilització ciutadana, reduir presencia de residus en espais naturals i promoure mesures de prevenció de residus, promoure mesures de conservació de la natura. Alhora, es pretén augmentar el compromís de les persones esportistes en la cura del medi ambient, i la creació de curses solidàries i alhora sostenibles.

 

Més informació a la web de la Ultra Clean Marathon!