Let’s clean amb biocaiac l’ENP Cap de Santes Creus

  • Informació
  • Ubicació

AtencióAquesta activitat no està oberta al públic

4ª jornada de formació a la natura del Departament de Territori i Sostenibilitat

L’objectiu de la jornada és conèixer i avaluar l’estat dels ecosistemes marins i litorals de l’Espai Natural Protegit (ENP) del Cap de Santes Creus, potenciant la seva conservació mitjançant estratègies de Custòdia del territori, en un context de foment del turisme responsable i sostenible. Per tot això, les accions a desenvolupar s’engloben en 3 àmbits: coneixement, implicació ciutadana i custòdia.

Aquesta activitat forma part del programa de custòdia marina de Graëllsia, en concret del nou projecte “CUSTODIANT TRESORS a l’Ametlla de Mar” pel qual s’està signant un acord de
custòdia amb l’Ajuntament.

El projecte es desenvolupa a l’Espai Natural del Cap de Santes Creus, espai Xarxa Natura 2000 (l’Ametlla de Mar, Tarragona). Des de Graëllsia es vol conèixer l’estat dels recursos naturals marins i litorals de l’ENP Cap de Stes Creus, així com els impactes que pot causar el turisme, per a poder fomentar que turisme i conservació siguin compaginables aquí. Alhora es vol implicar a diferents col·lectius i associacions del municipi, així com voluntariat extern, en la conservació, divulgació i seguiment de les espècies i hàbitats més representatius de la part marina i litoral d’aquest espai protegit. Aquestes accions volen ser l’empenta per a reprendre un projecte de declaració de Reserva Natural Parcial que fomenta la gestió d’aquest espai de manera local i amplia el seu domini.

Observacions

Aquesta activitat forma part d'un programa intern de foment de la formació a la natura per als treballadors del Departament de Territori i Sostenibilitat. Gràcies a aquest programa es duran a terme 4 activitats, en col·laboració amb 4 entitats ambientals de Catalunya.

Compartir: