Presentació del Pla de Biodiversitat del Parc Dalmau

  • Informació
  • Ubicació

Acte de presentació del Pla de Biodiversitat del Parc Dalmau

El Parc Dalmau és un parc del Municipi de Calella que es va crear l’any 1928 (obra de Jeroni Martorell), amb una extensió aproximada de 18,4 hectàrees,

És un magnífic espai natural amb jardins i boscos mediterranis de gran riquesa, formats per pins pinyers i alzines.

La zona forestal és la més àmplia del Parc, donat que comprèn més de les dues terceres parts d’aquest. L’espècie dominant de la zona forestal és el pi pinyer (Pinus pinea), espècie característica del Parc històric original i que confereix caràcter propi al conjunt. El segueix l’alzina, protagonista principal d’un bosc de rebrot que creix sota la pineda original. Les espècies arbustives predominants són l’aladern , el llentiscle  i el romaní, i a l’estatge herbaci hi predomina el llistó.

Calella té el compromís de conservar i millorar la seva infraestructura ecològica perquè la natura al municipi configuri una autèntica xarxa verda que beneficiï tots els ciutadans.

L’acte consistirà en la presentació del Pla de Biodiversitat al Parc Dalmau. Aquest defineix els reptes, objectius i compromisos del govern municipal amb relació a la conservació del verd i de la diversitat biològica de la ciutat.

Anirà a càrrec d’en Jordi Baucells, propietari de l’empresa Gestió de Residus i Biodiversitat, redactora del pla.