Jornada corporativa de formació i voluntariat ambiental per personal del Districte Administratiu

  • Informació
  • Ubicació

AtencióAquesta activitat no està oberta al públic

La Secretaria d’Acció Climàtica, a través de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, i en col·laboració amb el Centre de Formació i Estudis Agrorurals, organitza una Jornada corporativa de formació i voluntariat ambiental oberta a tot el personal del Districte Administratiu.

Aquesta jornada s’emmarca en el Pla Estratègic d’educació i voluntariat ambiental als Parcs Naturals de Catalunya i en l’àmbit 6 de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya 2030, “Implicació de la societat en la conservació del patrimoni natural”, i s’engloba en les accions organitzades en el marc de la Setmana de la Natura.

És una jornada que es porta duent a terme des del 2014 per a tot el personal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i Serveis territorials, i aquest any es vol organitzar per primer cop per totes les persones treballadores del Districte.

L’objectiu principal és donar a conèixer diferents espais naturals d’arreu de Catalunya i col·laborar en algunes actuacions de conservació que s’estan duent a terme. La jornada es desenvoluparà en col·laboració amb l’entitat ambiental Societat Catalana d’Herpetologia, entitat sense ànim de lucre que té per objectiu l’estudi i la conservació dels amfibis i rèptils catalans.

Programa de l’activitat:

Data: 4 de juny de 2024

Desplaçament en autocar des del Districte Administratiu a la finca de les Llicorelles, al municipi de Mollins de Rei (llindar amb el Parc Natural de Collserola)

Nombre de places: 50

8.15 h  Sortida del Districte Administratiu

9 h       Benvinguda per part de la Cristina Palés, cap de servei d’Educació Ambiental de la Generalitat de Catalunya

9.15 h  Formació sobre l’herpetofauna de Catalunya, els seus hàbitats i la seva conservació, per part de la Societat Catalana d’Herpetologia. Recorregut per la finca

10.30 h Actuacions de millora de l’hàbitat (voluntariat ambiental)

·         Plantació de pantalles vegetals i millora de la biodiversitat

·         Creació de refugis de pedra per fauna

·         Neteja i manteniment dels espais naturals

14.45 h Arribada al Districte Administratiu

*Es farà una aturada per esmorzar (no inclòs).