Aprèn a identificar plantes invasores!

  • Informació
  • Ubicació

El CREAF organitza una activitat de ciència ciutadana a Molins de Rei, al Riu Llobregat, per identificar espècies de plantes invasores a Catalunya.

Consisteix en una passejada a ritme tranquil, on aprendràs a identificar algunes espècies de plantes invasores que es troben en el nostre entorn, entendre la seva problemàtica, i conèixer eines de ciència ciutadana amb les que podem contribuir a detectar-les i enregistrar-les per a millorar-ne el coneixement i poder planificar amb més solidesa la seva gestió. La ruta guiada la farà l’investigador del CREAF i expert en espècies invasores Marc Riera.

Un dels objectius és fer fotografies i penjar-les a l’app de ciència ciutadana iNaturalist, que permet anar enregistrant les troballes i així contribuir en la millora de les dades per a la ciència en invasions biològiques. Aquestes dades permetran fer créixer i actualitzar la base de dades d’espècies invasores de Catalunya. Per aquest motiu, abans de l’activitat, recomanem que els participants es descarreguin l’aplicació iNaturalist, creïn un compte d’usuari i segueixin el projecte EXOCAT Bioblitz 2024. Es poden seguir les indicacions d’aquest enllaç: Instruccions iNaturalist – BioBlitz EXOCAT.

Aquest esdeveniment té lloc en el marc d’un cap de setmana (del 24 al 26 de maig) de recollida de cites a Catalunya: el bioblitz d’espècies invasores de Catalunya.

Aquestes activitats les organitza el Sistema d’Informació d’Espècies Exòtiques de Catalunya (EXOCAT)  dins del marc de l’esdeveniment europeu per identificar espècies invasores Alien CSI BioBlitz 2024. EXOCAT és una iniciativa que coordinem des del CREAF com a encàrrec del Departament d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació.

Observacions

Cal inscripció prèvia: Inscripció al BioBlitz d'espècies invasores (Alien CSI 2024) a Molins de Rei! 

Hi haurà un màxim de 20 participants.

Recorregut total: aproximadament 5 quilòmetres. No hi ha gairebé desnivell. Convé portar calçat còmode, aigua i esmorzar.

Tens dubtes? Pots contactar amb m.riera@creaf.uab.cat