Organitzadors: Educació

Les noves generacions s’estan mobilitzant per la crisi climàtica i ecològica actual. És per això tan important consolidar la tasca dels centres escolars que treballeu per fomentar la sostenibilitat, per mostrar com infants i joves poden passar a l’acció per la conservació de la natura.

Per aquest motiu us convidem a formar part de la Setmana de la Natura 2020! 

Consulta aquí el dossier per centres educatius.

Què és?

La Setmana de la Natura s’organitza al voltant del dia mundial del medi ambient del 5 de juny, és un moment de l’any on tothom pot posar el seu granet de sorra i contribuir a la conservació de la natura i el medi ambient.

L’objectiu és organitzar activitats arreu de Catalunya per sensibilitzar sobre la necessitat de conservar el nostre entorn, l’aire, l’aigua, la terra, la fauna i flora, i els ecosistemes d’arreu del territori.

Animem als centres educatius a promoure i organitzar activitats entorn la conservació del patrimoni natural i el medi ambient, amb l’objectiu de fomentar la sensibilitat ambiental dels infants i joves i promoure la seva implicació.

D’entre totes les escoles que participeu a la Setmana Natura, sortejarem un taller de natura gratuït de la mà d’una entitat ambiental.

Com hi podeu participar?

Hi ha infinites opcions per participar-hi, només cal que trobeu la que s’avingui millor a la vostra escola:

1.       Organitza una activitat a l’escola: una excursió per un entorn natural proper, una xerrada sobre fauna o flora, el passi d’una pel·lícula o documental, un debat sobre com podem implicar-nos per evitar la pèrdua de biodiversitat, jocs per identificar les causes de la crisi ecològica… són només alguns exemples d’activitats que podeu organitzar des del vostre centre.

Alguns exemples d’activitats organitzades per escoles en edicions anteriors:

Fem natura a l’escola el Temple de Tortosa. L’escola va organitzar diferents activitats al llarg de la setmana, com una neteja del pati, realització de cartells per les plantes i flors del jardí i un taller d’elaboració de caixes niu per atraure ocells.

Dia residu zero. Activitat conjunta de la xarxa d’Escoles Verdes de l’Alt Urgell i Cerdanya per no generar cap residu a l’esmorzar del dia 5 de juny.

2.       Col·labora amb una entitat ambiental: segur que al vostre municipi hi ha alguna entitat ambiental sense ànim de lucre que treballa per la conservació de la natura i el medi ambient. Contacta-hi i sumeu esforços per organitzar una activitat divertida i atractiva pels infants. I si no trobes cap entitat, nosaltres t’ajudem!

Pots contactar-nos a: info@setmananatura.cat

Anellament dels polls de cigonya als jardins de Peralada. Col·laboració entre les escoles de l’Alt Empordà i l’entitat APNAE.

Fes una plantada d’arbres, construeix caixes niu per ocells, fes una sortida de descoberta d’un entorn natural de la mà d’un professional, visita un centre de recuperació de fauna, fes una dinàmica a classe per estalviar recursos naturals, tallers, xerrades… Són altres exemples d’activitats que et poden oferir les entitats ambientals!

3.       Cerca la col·laboració de les famílies: les AFA’s també poden organitzar alguna activitat, de manera que tota la comunitat educativa us impliqueu conjuntament per la conservació de la natura.

Un cop organitzada l’activitat, la podeu introduir a setmananatura.cat a través del formulari web (podreu fer-ho fins el 12 de setembre).