TALLER DE CUINA SILVESTRE

  • Informació
  • Ubicació

«Herbes i flors comestibles de primavera» a càrrec de Els Corremarges.

Enmig del bosc i les pastures, als marges de camins i conreus, i fins i tot a qualsevol esquerda entre l’asfalt de la ciutat, hi creixen una munió d’herbes que sovint passen desapercebudes. Alguns fins i tot les anomenen males herbes, ignorant que moltes d’elles es mengen!
Fins no fa gaire, la gent del camp en coneixia el seu nom i els seus múltiples usos, i moltes d’elles es recol·lectaven o fins i tot es cultivaven per fer-les entrar a la cuina. Ara, alguns grans restaurants recuperen aquest saber popular i combinen antigues receptes amb tècniques innovadores per fer-ne plats exquisits.

Descobrir el món de les plantes espontànies comestibles, ensenyar les seves possibilitats a la cuina i sensibilitzar sobre el nostre entorn vegetal més immediat, és l’objectiu d’aquest taller a l’estany d’Ivars i Vila-sana. Es tracta d’un taller pràctic, on els assistents aprendran a utilitzar algunes de les millors plantes comestibles del nostre paisatge.

Amb aquest taller, volem tornar a donar el valor que es mereixen a aquestes plantes oblidades, ingredients per una nova cuina, popular i deliciosa a la vegada.
L’activitat comença amb una petita introducció per aprendre a identificar i collir algunes plantes espontànies comestibles del nostre entorn. Tot seguit, ensenyem quines possibilitats tenen a la cuina, elaborant conjuntament 4 o 5 plats. L’activitat finalitza amb una degustació dels plats elaborats durant el taller.
Aquestes plantes poden multiplicar les possibilitats de la nostra cuina del dia a dia, amb un toc original, amb nous sabors i textures, i amb una aportació nutricional incomparable.

Observacions

Activitat organitzada per Espais Naturals de Ponent amb la col·laboració de l'estany d'Ivars i Vila-sana.

A càrrec de Els Corremarges.

Inscripcions prèvies a www.espaisnaturalsdeponent.cat

Activitat gratuïta.

Compartir: