PRESENTACIÓ I SORTIDA A L’ENTORN. Detectius de la biodiversitat: Hotel d’insectes

  • Informació
  • Ubicació

Presentació del projecte "Hotel d'insectes" portat a terme a l'Institut Lluís Companys i sortida a l'entorn del riu Tordera. A càrrec de Joan Carles Barrera, professor de Ciències de l’Institut Lluís Companys i dels alumnes de 1r d’ESO.

Per a públic familiar · Cal inscriure’s a la biblioteca (durada aproximada de l’activitat: 2 hores)

Els alumnes de 1er d’ESO de l’IES Lluís Companys han impulsat durant aquest curs el projecte “Hotel d’insectes”. Els hotels d’insectes són estructures que serveixen de refugi a diverses espècies.
Amb diferents materials de construcció (inerts i/o orgànics), es dissenyen un conjunt d’habitacles amb l’objectiu d’atreure diferents grups d’insectes. La seva presència aporta un conjunt de beneficis de vital importància en els ecosistemes; no només potencien la biodiversitat sinó que, a més a més, alguns dels insectes que els ocupen són grans pol·linitzadors de plantes.

El projecte d’hotel d’insectes a Tordera està coordinat per professors de ciència i tecnologia de l’Institut Lluís Companys i els mateixos alumnes, amb la coordinació de la Brigada Municipal.

La instal·lació d’hotels d’insectes ajuda a desenvolupar les poblacions d’aquests éssers vius, ja que els permet trobar un lloc, dins del context urbà, per pondre els ous i/o completar el seu desenvolupament larvari. El alumnes han dissenyat els hotels i n’han realitzat l’estructura.

Observacions

Cal portar calçat còmode

Compartir: