Presentació de la Xarxa Europea de Recerca en Muntanya NEMOR

  • Informació
  • Ubicació

Presentació de la Xarxa Europea de Recerca en Muntanya, NEMOR (per les sigles en anglès), recentment creada per potenciar la recerca feta a les zones de muntanya per afavorir-ne un desenvolupament sostenible, adaptatiu i resilient.

Les zones de muntanya d’arreu del món estan patint canvis socials, econòmics, climàtics i ambientals. L’abandonament de les zones més remotes, l’aïllament tecnològic, la desaparició de les glaceres, la pèrdua de biodiversitat, i un augment del risc de patir desastres naturals són ja evidents a les muntanyes. El fet que els models de canvi global indiquin un augment de la vulnerabilitat d’aquests sistemes, els transforma en sentinel·les del canvi global i, al mateix temps, en sistemes prioritaris on desenvolupar polítiques d’adaptació i mitigació.

Alhora, creix la demanda social pels productes de consum d’alta qualitat i per espais d’esbarjo, esport i oci, allunyats dels nuclis urbans que la muntanya ofereix. Aquesta demanda ha de ser compatible amb els interessos de la població local, que ha d’esdevenir un actor important en la presa de decisions sobre les polítiques de gestió del seu territori.

En aquest entorn d’equilibris difícils, prendre decisions basades en una evidència científica multidisciplinars i plural és clau. Per això, un equip de persones a nivell europeu han decidit crear NEMOR, la xarxa europea de recerca en muntanya. NEMOR és una xarxa que es lidera des de Catalunya, al CREAF, i que té com a objectiu potenciar la recerca feta a les zones de muntanya per afavorir-ne un desenvolupament sostenible, adaptatiu i resilient.

Observacions

Jornada gratuïta però cal inscripció prèvia: https://goo.gl/forms/3zEAAL4N5PgexA103

Compartir: