Jornada de Medi Ambient i Participació

  • Informació
  • Ubicació

Calella organitza una jornada sobre Medi Ambient i Participació al Far de Calella, amb especial èmfasi en l'ambient marí tan propi de la nostra ciutat.

Cada vegada hi ha més indicis que la presència del mar millora el benestar de les persones. En canvi, els sistemes marins a casa nostra i arreu pateixen una sèrie de canvis i problemes. Tenim el coral vermell sobreexplotat? Arribaran més meduses a la platja aquest estiu? Els plàstics en el mar són tòxics? Si el mar es torna més àcid, ens podrem banyar? Per quants anys ens queda peix per pescar? Durant la jornada recollirem aquestes i altres inquietuds de la ciutadania.

Amb xerrades i activitats per a tota la família les anirem adreçant i entenent i trobarem algunes solucions que estan en les nostres mans perquè el mar segueixi millorant la nostra salut i el nostre benestar. Veniu i interactueu amb científics i gaudiu també d’un refrigeri mariner.

9:30 Benvinguda i rebuda dels assistents
10:00 Ponència: Eva Calvo “Les nostres (ir)responsabilitats amb el Planeta Aigua”
10:30 Ponència: Josep M. Gili “Proliferacions de meduses: causes, efectes i possibles solucions”
11:00 Pausa cafè
11:45 Ponència: Mercè Montserrat “Les preocupacions medioambietals de la nostra societat”
12:15 Ponència: Francesc Peters “El funcionament de la Mediterrània: salut, canvis i abusos”
13:15 Cloenda
13:30 Pica pica i refrigeri per a tothom

Les inscripcions a les ponències de la jornada són gratuïtes i es podran formalitzar a través de correu electrònic rieravp@calella.cat o per telèfon al 93 766 30 30 (ext. 210).

Activitats per ta tots els públics:
– Joc de les analogies
– Dinàmica de la sorra del delta de la Tordera
– Plàstics a la sorra
– Tast de mar

Per participar de les activitats exteriors no és necessària inscriure’s. Estaran obertes al públic durant tota la jornada de 10h a 13:30h.

Observacions

Activitat gratuïta i oberta a tot el públic.

Compartir: