Arbres en peu de vida. PASSEJADES.

  • Informació
  • Ubicació

Passejada al Poblat de la Ferradura. Explicació històrica del jaciment. Vista de la Foia d'Ulldecona amb el seu mar d' oliveres i l'impacte de les extraccions d'argiles. Amb la col·laboració de Salvem Lo Montsià i Ecologistes del Sènia.

Us invitem a conèixer un mar d’oliveres fargues, a descobrir el seu habitat, l’ecosistema que han creat al llarg de segles de vida i el patrimoni cultural que representen.

Les fargues, són una varietat d’oliveres que es troben concentrades principalment a les comarques del nord de Castelló i al sud de Tarragona. Este és el seu hàbitat natural des de fa centenars d’anys i s’hi troben molt a gust. Els agrada la terra calcaria, els forts vents i l’olor de la Mediterrània, per això s’han fet grans i majestuoses i ara mostren una bellesa que les fa llépoles als ulls de compradors, no sempre ben informats, i dels intermediaris.

L’ activitat es desenvolupa en el marc del Programa ARBRES EN PEU DE VIDA, en defensa de les oliveres mil·lenàries i en denuncia del seu espoli, amb el suport de la Fundació Girbau.

 

 

Observacions

Excursió a peu de dificultat baixa. Cal portar calçat de muntanya, gorra o barret, protecció solar i petita motxilla amb aigua. Millor inscripció prèvia al 637085052 o infograellsia@gmail.com

Compartir: