Vaig en bici, vaig a peu

  • Informació
  • Ubicació

AtencióAquesta activitat no està oberta al públic

Sortida urbana per la població amb un itinerari prèviament fixat. Els alumnes d'educació infantil a peu i els alumnes de cicle superior en bicicleta. Es tracta d'una jornada per promoure entre l'alumnat que és saludable i sostenible estos tipus de desplaçaments per venir a l'escola ja que cada vegada més es ve en cotxe malgrat ser una població de distàncies curtes en general.

DESTINATARIS

  • Alumnat de Cicle Superior en bicicleta
  • Alumnat d’educació infantil a peu

OBJECTIUS DE L’ACTUACIÓ:

  • Demostrar que per anar a peu a l’escola no es necessita gaire més temps que per anar-hi en cotxe, ja que en moltes ocasions es fa drecera per carrers peatonals i la distància és més curta que amb el vehicle.
  • Conscienciar a l’alumnat que caminar o anar en bicicleta és molt saludable i que és una activitat física que es pot fer cada dia.
  • Jornada per recuperar la tradició d’anar a l’escola a peu . També és una manera de reduir les emissions de gasos que generen els nostres vehicles.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTUACIÓ:

En el marc de la Setmana de la Natura (5 al 9 de juny) i ja que l’eix temàtic d’escola verda del curs 16/17 és la mobilitat sostenible s’organitza una sortida urbana en bicicleta perquè l’alumnat faci un recorregut per la població per adonar-se’n que podria venir a l’escola en bicicleta sense massa problema, i seria una manera de potenciar el transport sostenible i adquirí hàbits saludables.

De la conveniència i promoció de la mobilitat sostenible se n’ha parlat prèviament a les tutories a través del joc de la serp Travis, del registre del joc, i dels cartells –anuncis que s’han penjat a l’escola i la sortida en bicicleta o la passejada és el premi final que recull les idees parlades.

DESENVOLUPAMENT DE L’ACTUACIÓ:

Durada: un matí de 9:30 a 13h

Recursos humans:

-4 tutores i dos acompanyants a CS

-tutores i mestres de suport a Ed.Infantil

Recursos materials: Bicicleta de cada alumne en particular a CS

Recomanacions: L’itinerari es realitzarà amb el coneixement de la policia local. Cada participant rebrà una targeta amb l’enganxina de Travis amb informació sobre l’estalvi energètic obtingut. Els alumnes de cicle superior  després se sumarà el seu resultat amb els de la resta de companys de classe per comparar els resultats obtinguts si anéssim a l’escola en bici o a peu i valorar de quina manera és més sostenible.

Observacions

  • La foto dels resultats correspon al joc de la serp Travis, joc de mobilitat sostenible duta a terme a l'escola Horta Vella al segon trimestre.
  • Les fotos en bicicleta corresponen al curs passat a una bicicletada que es duu a terme amb els alumnes de 6t al Poble Nou del Delta que el tenim a 12 km de la nostra escola.

Compartir: