Montseny

  • Informació
  • Ubicació

Coneixerem el vessant més occidental del Montseny: Serra dels Fondrats, masies del Bellit, l'Agustí i Bellver, Tagamanent, monestir de Santa Maria... geologia variada i arbres monumentals.

Recorregut per la banda de ponent del Montseny.  Amb predomini de les alzines de les quals en podrem apreciar alguns exemplars de grans dimensions. Des d’Aiguafreda es puja per la Serra de Fondrats seguint la carena amb unes vistes espectaculars fins arribar a la masia de Fondrats, en runes. Ja per pla es passa pel Fossar dels Moros,  on podrem veure restes d’uns enterraments medievals. Després de veure la masia del Bellit, aquesta en bon estat i habitada, trobarem el Sender de Gran Recorregut GR 5 al Pla de la Calma i l’anirem seguint. Passarem pel costat de les imponents masies de l’Agustí i Bellver, en perfecte estat, fins el Coll de Sant Martí.  Des d’aquí pujarem al Turó del Tagamanent on hi ha restes del castell i el magnífic monestir romànic de Santa Maria, en procés de restauració. Tornant al coll de Sant Martí farem la baixada cap a Aiguafreda per la Serra Madrona, tornant a agafar el GR 5.

De Reus a Aiguafreda hi ha uns 150 km i 2 hores de cotxe que es faran en cotxes particulars i es compartirà el cost entre els participants. Calculem un cost de 44 euros per cotxe.

Sortida de Reus a les 7h, probable retorn a Reus cap a les 9 o 10 del vespre.

Itinerari: Aiguafreda – Pous de glaç de l’Avençó – Serra de Fondrats – Masia de Fondrats (en runes) – El Fossar dels Moros (amuntegaments de pedres entre l’alzinar) – El Bellit – GR 5 – L’Agustí – Bellver – Collet de Sant Martí – Santa Maria de Tagamanent – Collet de Sant Martí – Sant Martí – Puig-agut (masia en runes) – Aiguafreda.

Recorregut 18 km.  Desnivell acumulat 950 metres.  El recorregut té força desnivell, però sempre discorre per camins en bon estat molt bonics i agradables i alguns trams de pista.

 

Observacions

Monitor: Albert Poblet

Horari: 7h

Preu: 10 euros no socis

Material: Equip de muntanya, esmorzar, dinar i aigua.

Lloc: Aiguafreda

Compartir: