L’alquímia de les espècies.
Farem preparacions medicinals i alimentaries a base de saüc per acabar amb una degustació.
– Destil·lació amb alambí per arrossegament de vapor. Roser Cassellas.
– Extractes Medicinals i tintura. Explicant per a que poden servir i quins preparats i aplicacions se’n deriven. Antoni Mañes.
– Elaboració d’essència de saüc i altres preparats medicinals (emplastre). Airy Gras Mas
– Xarop de flors de saüc. Associació Pedra Tosca.
– Còctel de saüc, infusió, llimonada, mel de flor de saüc. Bunyols de flors. Gelat. Astrid van Ginkel, Fitomon
– Licor i cava de saüc. Carme Bosch.
– Iogurt de flor de saüc (del dinar) i una compota de saüc (amb pomes cuites). Pastis, flam. Montserrat Enrich bloguera de – Gastronomia Salvatge
– Magdalenes i galetes de saüc. Jaume Teixé, Forn de Jorba
– Gelea de saüc. Clara Martin, Menjamiques.
– Melmelada de saüc. Cordial de saüc. Susanna Rotllant, L’Aranyonet
– Vinagre o chutney de flors o fruits de saüc. Roser Soms, El Carrer de les Cuinetes
– Contes i llegendes al voltant del saüc. Cristina Martí Ribas
Observacions
Activitat emmarcada en el 7è Mercat de les Espècies d’Argençola, Productes de la terra, que aquest any dediquem al Saüc.
Col.laboren: El Trill Associació cultural del Terme d’Argençola, Ajuntament d’Argençola i Diputació de Barcelona.
Compartir: