La màgia dels sots de la Foixarda

  • Informació
  • Ubicació

Descobreix el Jardí Botànic Històric de Barcelona, un petit tresor de la jardineria barcelonina, amagat dins de dos clots procedents d'antigues pedreres, al sector de la Foixarda de Montjuïc, darrere del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

El Jardí Botànic Històric, un petit tresor de la jardineria barcelonina. El fet de tractar-se d’un lloc enclotat, a l’obaga de Montjuïc, fa que l’aire fred s’acumuli a baix i les temperatures del fondal siguin fins a quatre graus inferiors a les de la part superior del sot. Aquesta circumstància facilita el desenvolupament d’espècies de caràcter eurosiberià, pròpies de climes més freds.

Us convidem a conèixer més de cent anys d’història d’aquest lloc ombrívol, des de les antigues pedreres al jardí botànic actual. També coneixerem la vegetació diversa que s’hi troba: mediterrània, centreeuropea, nord-africana i de les illes Balears. Hi trobarem els arbres més alts de la ciutat i plantes ben curioses que arrelen en unes especials condicions de relleu i de clima.

L’itinerari també ens aproparà fins a l’hort etnobotànic del Jardí, un hort amb la missió de conservar les llavors tradicionalment autòctones. Visitarem un hotel d’insectes on sentirem parlar sobre abelles i pol·linització. Acabarem el recorregut amb la visita de la Masia del Jardí, un llegat de l’Exposició Universal de 1929.

 

Observacions

Punt de trobada: Jardí Botànic Històric, av. Muntanyans, s/n (darrere l’aparcament del MNAC). Coordenades: N41.367367, E2.152972

Grups de 25 persones. La reserva de l'activitat es farà presencialment, el mateix dia.

Activitat organitzada per l'Associació d'Amics del Jardí Botànic amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals

Compartir: