Acció conjunta EV Alt Urgell

  • Informació
  • Ubicació

AtencióAquesta activitat no està oberta al públic

Escoles Verdes de l’Alt Urgell i la Cerdanya, donen continuïtat a l’acció conjunta iniciada fa dos cursos, per conscienciar la comunitat educativa sobre la necessitat de reduir el volum de residus que generem.

Amb motiu del Dia del Medi Ambient i la Setmana de la Natura 2018, els centres que formen part de la xarxa d’Escoles Verdes de l’Alt Urgell i la Cerdanya, donen continuïtat a l’acció conjunta iniciada fa dos cursos, per conscienciar la comunitat educativa sobre la necessitat de reduir el volum de residus que generem. Aquest curs, l’acció s’amplia amb activitats per evidenciar la importància de participar (tots sumem) i d’intercanvi d’experiències entre els propis centres participants.

Des de l’escola treballem per reduir els residus i, per això, volem celebrar el dia de la sostenibilitat i el medi ambient el 5 de Juny. Ho farem amb una
acció concreta, “l’Acció residu 0” i consisteix en no generar cap tipus de residu no orgànic a l’hora de l’esmorzar (papers, pots de suc, alumini, llaunes…). L’acció consistirà en pesar la brossa generada aquell dia, esperem que no n’hi hagi, i es compararà amb altres dies anteriors i posteriors per veure si ha tingut repercussió.

Objectius:
– Evidenciar l’impacte d’hàbits sostenibles en la generació de residus i l’entorn.
– Fomentar la reflexió entre els participants vers la importància de prevenir la generació de residus i l’impacte dels hàbits sostenibles.
– Fomentar la reflexió d’hàbits alternatius fàcilment adoptables al centre educatiu i en l’àmbit familiar.
– Compartir entre centres hàbits alternatius per a la reducció dels residus al centre i en l’entorn familiar.
– Facilitar el procés de creació i planificació d’accions de centre a partir de la detecció de necessitats i alternatives a la generació de residus.

L’activitat està destinada a tota la comunitat educativa.

Compartir: