Trobada de Comitès Ambioentals a la Crosa de Sant Dalmai

  • Informació
  • Ubicació

AtencióAquesta activitat no està oberta al públic

Descoberta dels valors geològics i naturals d'un espai natural d'alt interès natural i científic: la Crosa de Sant Dalmai.

La Crosa de Sant Dalmai o volcà de la Crosa és un volcà de 155 metres que es troba al municipi de Vilobí d’Onyar. És el volcà amb el cràter més gran de la península Ibèrica i un dels més grans d’Europa, amb un diàmetre de 1.250 metres.

El volcà a 155 msnm és a cavall de dues comarques, el Gironès i la Selva en els pobles d’Estanyol (Bescanó), Aiguaviva i Sant Dalmai (Vilobí d’Onyar). Encara que no es coneix amb exactitud l’època en què es va formar, pel seu bon estat de conservació es dedueix que es tracta d’un volcà relativament recent, que va entrar en erupció durant el quaternari, com els de la Garrotxa i de la vall del Llèmena.

Antigament el fons de la gran depressió volcànica era ocupat per un llac, dessecat definitivament entre els segle X mitjançant la construcció d’una mina subterrània. Les gairebé dues-centes hectàrees que ocupa el volcà de la Crosa és un Espai Protegit d’Interès Natural gestionat pel Consorci de la Crosa.

Amb els comitès ambientals de 14 escoles del Gironès, descobrirem els seus valors naturals i geològics.

Compartir: