Passejada per la Bultra entre Balaguer i el Monestir de Les Franqueses

  • Informació
  • Ubicació

AtencióAquesta activitat no està oberta al públic

Passeig - descoberta del nou camí per la bultra o bosc de ribera entre Balaguer i el Monestir Cistercenc de Santa Maria de Les Franqueses. Acompanyats de dos guies experts van poder descobrir, tocar, olorar i assaborir alguna planta remeiera i d'altres espècies així com escoltar i veure rastres de la fauna típica d'aquestes contrades. En el nostre afany de respectar i salvaguardar el nostre patrimoni natural més proper també vam contribuir al seu manteniment fent una recollida selectiva de brossa no desitjada durant el camí.

L’alumnat de cicle superior de l’escola Gaspar de Portolà va tenir el privilegi, satisfacció, d’estrenar el camí de la “Bultra” (bosc de ribera) camí situat entre els marges del riu Segre al seu pas per Balaguer i el Monestir Cistercenc de Santa Maria de Les Franqueses.

Aquesta activitat integrada dintre del Pla de Dinàmica Educativa de Balaguer ens permet anar acompanyats de dos guies experts per anar fent el camí xino-xano i poder descobrir, tocar, olorar i assaborir algunes plantes remeieres i veure i redescobrir altres espècies vegetals així com escoltar i veure rastres de la fauna típica d’aquestes contrades.

En el nostre afany de respectar i salvaguardar el nostre patrimoni natural més proper també vam poder contribuir al seu manteniment fent una recollida de brossa no desitjada durant el camí.

Així mateix, en arribar al Monestir i després d’un merescut i guanyat esmorzar van fer el recorregut i visita d’aquest entorn arquitectònic per poder observar les característiques d’aquesta construcció d’estil romànic.

També vam aprofitar la Diada per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física.

En resum, un dia de natura molt profitós  i amb una climatologia canviant així com els nostres coneixement botànics a partir d’ara gràcies als nostres guies. Moltes gràcies Jordi i Joan.

Un itinerari ideal per gaudir, respectar, valorar i conservar el nostre entorn més proper.

Observacions

La nostra activitat no està dintre de les dates proposades però creiem que compleix perfectament la proposta de la Setmana de la Natura.

Compartir: