Lectura d’un conte amb l’autor: La trementinaire de les nenes rosses d’Isidre Domenjó

  • Informació
  • Ubicació

Celebració de la Setmana de la Natura amb el Bibliobús Pedraforca. Lectura del conte a càrrec de l’autor, Isidre Domenjó, tècnic de cultura i comunicació. Il·lustracións del llibre a càrrec de Carme Invernón.

La història del conte és una ficció basada en personatges i vivències reals.
Desenes de dones de la vall de la Vansa i Tuixent van “anar pel món” a vendre herbes remeieres, olis, pegues i trementina des de principis del segle XIX fins l’any 1982, quan Sofia Montaner, d’Ossera, feia l’últim viatge. Amb el seu treball, les trementinaires van aconseguir tirar endavant les cases més humils de la vall en temps de privacions de tota mena.

Obsequi per a tots els assistents de punts de llibre i braçalets de la #SetmanaNatura

Més informació: http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/detalls/Activitat_Agenda/2018-06-06_La_trementinaire

Col·laboren: Ajuntament de la Vila de Bagà, #DocAmbCat, Recida

Observacions

Durant l’any 2018 els centres de documentació de la xarxa DocAmbCat han previst la celebració d’efemèrides ambientals per transmetre més consciència ambiental i, alhora, donar a conèixer el contingut ambiental dels més d’un centenar d’equipaments oberts al públic amb documentació ambiental. La Setmana de la Natura, que pels parcs se celebra des del 24 de maig (Dia Europeu dels Parcs) al 5 de juny (Dia Mundial del Medi Ambient), és una de les 4 efemèrides que se celebren aquest any, a la qual s’han afegit 12 Centres de Documentació de la Xarxa de Parcs Naturals, 9 del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya  i 3 de la Diputació de Barcelona, que han previst 25 activitats amb la col·laboració de 20 biblioteques públiques i 1 bibliobús.

Compartir: