Esports al camp

  • Informació
  • Ubicació

AtencióAquesta activitat no està oberta al públic

La proposta que us fem és d’una gimcana en la que es realitza una visita guiada en bicicleta, una competició de tir amb arc i una de bitlles.

L’objectiu principal de l’activitat és impulsar un model esportiu que inclou els vessants educatiu, recreatiu i competitiu i promoure la pràctica esportiva a l’entorn natural, així com els beneficis de l’activitat física pel manteniment i la millora de la salut.

Unir natura i esport com a eix motivador per moure’ns i alhora descobrir l’entorn natural delta del Llobregat: El Parc Agrari, Reserva Natural del Remolar i les Filipines, les platges de Viladecans.

Aquesta activitat es desenvolupa a l’Espai Agroambiental. Es tracta d’una finca agrícola de Viladecans, entre les poblacions de Gavà i Sant Boi de Llobregat ubicada en mig del corredor biològic que uneix la Reserva Natural del Remolar i les Filipines i la finca dels Reguerons.

 

La tradició agrícola de Viladecans i els espais naturals
A través d’un itinerari guiat, a l’estil del cicloturisme, es fa un recorregut a través dels camps de conreu fins arribar a la platja de les Filipines. Es tracta de conèixer dos dels llocs més importants, emblemàtics i protegits de Viladecans i del Delta del Llobregat.

El recorregut transcòrre per un carril bici per on s’han de respectar les normes de circulació ja que els espais públics s’han de compartir amb respecte.

 

Ciclisme

El ciclisme té moltes disciplines i és un esport olímpic.

 

Tir amb arc

Aquest esport està federat i també és olímpic. És practicable per tots sense diferenciació de sexe ni edats. La pràctica d’aquest esport és possible des dels 4 anys fins a la vellesa. És un esport individual ple de sensacions on l’arquer es posa a prova en cada tir. Per augmentar la precisió, a més de requerir una constància i disciplina, cal incrementar la concentració i la relaxació.

 

Les bitlles
Sis bitlles, tres bitllots i una esplanada de terra o sorra compactada.. i a jugar! També s’hi pot jugar en altres superfícies com l’herba, la moqueta o la gespa artificial. La jugada més important en el joc de les bitlles catalanes des que se’n té memòria és la de “fer bitlla”, és a dir, tombar-ne cinc i deixar-ne una de dreta. Antigament, i avui dia encara es fa en alguns pobles, la distància entre el tirador i les bitlles plantades es mesurava per passes, entre deu i dotze, segons s’acordava entre els jugadors. La resta de gent es col·locava als costats de la pista de joc per seguir-lo com a aficionats o bé per realitzar les apostes entre ells o entre el jugador i ells. La creació d’aquesta competició comportà la necessitat d’unificar el material de joc, ja que en cada comarca o en cada poble es jugava amb unes bitlles de mida diferent. Avui en dia alguns pobles encara conserven els jocs i les normes antigues que els regien -distància de Ilançament, puntuació … encara que l’objectiu comú de tots és “fer bitlla”.

Observacions

El recorregut transcòrre per un carril bici per on s’han de respectar les normes de circulació ja que els espais públics s’han de compartir amb respecte.

 

 

 

Compartir: