Camins d’Encantàries, transhumància i rapinyaires

  • Informació
  • Ubicació

Itinerari de senderisme interpretatiu de baixa intensitat sortint i exlicant el casc medieval i històric de Vilaller, cap als camins històric s de les Encantàries i de transhumància, on observarem i reconeixerem les gras rapinyaires que viuen o cacen per la vall, i la flora i la fauna d'alta muntanya i de fons de valls. Un itinerari de important valor ecològic i amb un tram a la vora del riu i que podría estar en risc a causa d'un nu projecte de carretera.

Itinerari d’uns 5 kms (anada i tornada) amb suaus desnivells i només en trams puntuals, que combina la pujada pels carreres medievals i pont Romànic de Vilaller, per passar a la altra banda del Noguera Ribagorçana, amb bona visió cap al bosc dels Carantos i la cova de les Encantàries. Suau pujada per un sender de bosc cap a un monument megalític, que surt a un tram de pista forestal amb belles vistes sobre la Vall de Barravés, i repren un sender per la vora del riu fins al Parc de les Olors, on es cultiven herbes remeieres i culinàries de les que utilitzaven les Encantàries.

Observacions

Inscripcions trucant al: 686286282 o per mail a: pirineusexperience@gmail.com

Cal portar calçat per fer senderisme de muntanya, aigua, roba còmoda i un bastó.

Activitat gratuïta. Possibilitat de fer berenar de pastor si es confirma en fer la inscripció i es paguen els 3€ per persona corresponents.

Compartir: