Bioblitz: Les papallones de la Moixina

  • Informació
  • Ubicació

Activitat de ciència ciutadana per estudiar les papallones de la Moixina i el seu entorn. Les dades obtingudes s'incorporaran al projecte de catalogació de la biodiversitat de la zona del Parc Nou, Moixina i Pla de Llacs de la ciutat d'Olot

Un Bioblitz és una activitat col·laborativa i de participació ciutadana que té com a principal objectiu fer una recerca intensiva de la biodiversitat d’un espai concret en un temps determinat. Amb la col·laboració d’experts, observarem, fotografiarem i identificarem el màxim nombre possible d’espècies de papallones diürnes, durant un matí i en tota la zona del Parc Nou, Moixina i Pla de Llacs de la ciutat d’Olot. Aquesta activitat s’emmarca en el VI Dia de les Papallones de Catalunya que cada any agrupa mig centenar d’activitats sobre papallones arreu del territori català amb l’objectiu de difondre la importància d’aquests insectes i donar a conèixer el projecte de seguiment de les poblacions de papallones diürnes que es fa a Catalunya des de fa més de 25 anys (Butterfly Monitoring Scheme a Catalunya – CBMS).

Les dades obtingudes s’incorporaran al projecte de catalogació de la biodiversitat de la zona del Parc Nou, Moixina i Pla de Llacs de la ciutat d’Olot, una iniciativa conjunta de l’Ajuntament d’Olot, el SIGMA i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que va començar l’any 2014.

Observacions

Amb la col·laboració de la Delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d'Història Natural.

Compartir: