06/05/2019

Formem-nos sobre les espècies invasores

Compartir:

Formació sobre espècies exòtiques invasores (EEI) i com implicar a la ciutadania.

El proper 15 de maig a la tarda tindrà lloc una sessió que té com a objectiu debatre sobre com podem implicar a la ciutadania en la problemàtica de les espècies exòtiques invasores.

Per aquest motiu els tècnics del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat, junt amb l’Associació Galanthus, ens oferiran les eines necessàries per conèixer què són les espècies exòtiques invasores, quins impactes provoquen en els ecosistemes i altres espècies autòctones, quina gestió es realitza a Catalunya des de l’administració amb l’ajuda de diversos agents com les entitats ambientals, exemples d’algunes d’aquestes espècies i com implicar a la ciutadania.

Aquesta formació aportarà als assistents contingut teòric i pràctic per poder difondre la problemàtica de les espècies invasores a través de xerrades, tallers o jornades de voluntariat.

Consulteu el programa.

A més, també comptarem amb en Jaume Piera de Natusfera, que ens explicarà com implicar a la ciutadania mitjançant projectes de ciència ciutadana. Coneixerem com utilitzar la plataforma Natusfera per compartir les nostres observacions d’espècies exòtiques o autòctones, i com identificar aquestes espècies de manera col·laborativa.

Podeu realitzar la inscripció fins el 13 de maig en aquest enllaç.

Per a més informació podeu contactar amb nosaltres a info@setmananatura.cat

 Les espècies exòtiques invasores, la temàtica principal de la Setmana de la Natura d’enguany

Enguany la temàtica principal de la Setmana de la Natura girarà entorn les espècies exòtiques invasores (EEI). Volem visibilitzar aquesta problemàtica, ja que és considerada la 2a causa mundial de pèrdua de biodiversitat. Hi ha moltes maneres d’implicar a la ciutadania vers aquest tema: amb jornades de voluntariat extraient espècies de flora invasora, amb rutes de mapatge d’alguna d’aquestes espècies per augmentar-ne el coneixement que tenim sobre el seu impacte… i d’altres que podrem compartir el proper 15 de maig.

PROGRAMA

15 de maig de 17.30h a 20h. La Fàbrica del Sol, Barcelona.

17.30h_Quina gestió es fa a Catalunya de les espècies exòtiques invasores?

Sisco Mañas i Pere Magrané. Servei de Fauna i Flora, Departament de Territori i Sostenibilitat, Generalitat de Catalunya.

18h_Observar i identificar la flora i la fauna a través de la ciència ciutadana

Jaume Piera. Institut de Ciències del Mar i Natusfera.

18.30h_Què aconseguim amb l’extracció d’espècies exòtiques invasores?

Sergi Garcia. Associació Galanthus.

19h_Quines activitats podem organitzar per la Setmana Natura 2019?

Posada en comú del contingut teòric i pràctic de la sessió, i pluja d’idees per organitzar activitats relacionades amb les espècies exòtiques invasores per la Setmana Natura 2019 (de l’1 al 9 de juny).

 

Esperem la vostra participació!