07/03/2019

Ja pots inscriure les teves activitats a la web

Compartir:

Comença la primavera i amb això les activitats a la natura s’intensifiquen. És un bon moment per reservar-nos les dates de la primera setmana de juny, perquè aquest any al voltant del dia mundial del Medi Ambient, tornem a impulsar la Setmana de la Natura.

Una setmana plena d’activitats entorn la conservació de la natura i el medi ambient, per posar en valor i donar a conèixer tots aquells actors del territori català que dediquen el seu dia a dia a cuidar la terra, i que difonen el seu coneixement i les seves problemàtiques: entitats ambientals, parcs naturals, ajuntaments, biblioteques, escoles, empreses, universitats… diverses organitzacions d’arreu amb l’objectiu comú de la conservació del medi ambient.

Com participar?

Per això, si ets alguna d’aquestes organitzacions, et convidem a sumar-te a la campanya. Organitza una activitat i inscriu-la a la web www.setmananatura.cat, on es farà difusió de la teva activitat a través de la web i de les xarxes socials, i a més, rebràs els braçalets #SetmanaNatura per regalar als participants.

Quines activitats es poden organitzar?

Recuperar el bosc de ribera d’un riu; afavorir la biodiversitat creant una bassa per amfibis, un hotel d’insectes, o fent un hort; observar i anellar ocells amb experts; alliberar fauna autòctona recuperada, una xerrada sobre els valors naturals d’un espai o les seves problemàtiques, un taller de cuina amb productes ecològics i de proximitat, ajudar a treure residus dels espais naturals, fins i tot del fons del mar, obrir les portes de la teva entitat i explicar el que feu pel medi ambient… les possibilitats són molt grans!

Però a més a més de tot això, aquest any ens esperen algunes novetats…

  • Espècies exòtiques invasores

Com a segona causa de pèrdua de biodiversitat al món, l’edició d’aquest any anirà entorn el coneixement i la prevenció de les espècies invasores, fomentant xerrades i accions de voluntariat al voltant d’aquesta temàtica.

  • Festes de la Natura

El dia que culmina la setmana, el diumenge 9 de juny, s’organitzaran de forma simultània 5 actes centrals  entorn el voluntariat ambiental repartits pel territori, per tal d’incentivar a tothom a vincular-se amb les entitats ambientals més properes. S’elaborarà un programa d’activitats entorn les espècies exòtiques invasores i la conservació de la natura durant tot el dia, amb la col·laboració de diferents entitats ambientals, socials i culturals, administracions i empreses.

  • Concurs #LlegeixNatura

Les biblioteques es sumen de ple aquest any a la setmana sota el lema Llegeix Natura. Els diferents serveis de lectura pública de Catalunya organitzaran activitats per animar als usuaris a llegir o consultar el fons ambiental documental: un gran repertori de llibres sobre natura i medi ambient. Per fomentar la participació, s’organitzarà un concurs amb 3 categories de premis, on les persones participants a les activitats de les biblioteques hauran de pujar una foto a Instagram on aparegui el braçalet #setmananatura i l’activitat que estan realitzant a la biblioteca. Per més informació es poden consultar les bases del concurs.

Durant la Setmana, podeu seguir totes les activitats que es faran a través de les xarxes socials amb el hashtag #setmananatura. També podeu seguir-nos a FacebookTwitter o Instagram al perfil @SetmanaNatura. Per qualsevol dubte o suggeriment, poseu-vos en contacte amb nosaltres a info@setmananatura.cat i us informarem!