Presentació del llibre «L’Isard, El Vigilant dels Cims»

  • Informació
  • Ubicació

El llibre és una història de passió de l’autor per la fauna de muntanya, cristal·litzada en una obra sobre l'isard. Presentació a la biblioteca de Ribes de Freser el divendres 1 de juny, 18.30h, a càrrec de l’autor Óscar Martínez, i el director del PN Capçaleres del Ter i del Freser, Santi Farriol.

SOBRE L’AUTOR: ÓSCAR MARTÍNEZ

L’Òscar és un apassionat de la fauna i en especial de la que habita a les zones més altes. Al llarg de la seva etapa com estudiant no ha deixat passar cap oportunitat per aprendre’n. Durant el projecte de fi d’estudis va estar posant càmeres de fototrampeig per estudiar l’isard i veure com utilitzava l’espai al llarg de les estacions. Va fer les pràctiques al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i al CEINR, on va seguir estudiant l’isard i també va aprofitar l’oportunitat per aprendre sobre el gall fer. Va col·laborar en l’anellament d’ocells amb el projecte Sylvia. Ha fet cursos formatius sobre l’ós bru i sobre el llop. Ha col·laborat amb els Agents Rurals en els censos d’isard, perdiu blanca i cérvol als Pirineus, i de daina als Aiguamolls de l’Empordà.

Actualment segueix estudiant i fent seguiment de l’isard.

SOBRE L’ANIMAL

L’isard és el mamífer més representatiu de l’alta muntanya pirinenca. Resulta sorprenent poder observar-los corrent a les zones escarpades o movent-se àgilment per tarteres impossibles. El nostre paisatge no seria el mateix sense ell. Un dels moments més màgics que podem viure quan fem excursions per zones alpines és poder trobar un ramat d’isards pasturant o que ens aguaita des de dalt d’un roc.

Aquest llibre ens porta a descobrir la seva vida i les seves costums. Així com la seva biologia i ecologia. Per fer-ho s’acompanya d’una gran quantitat d’imatges que han sigut fruit de moltes hores de treball de camp i d’observació.

NO CAL INSCRIPCIÓ – ACTIVITAT GRATUÏTA

Observacions

LLOC I HORA

Dia: Divendres 1 de juny de 2.018

Hora: 18.30 h

Lloc: Biblioteca Terra Baixa de Ribes de Freser

Adreça: Carrer del Puigmal, 20, de Ribes de Freser

EFEMÈRIDES RELACIONADES AMB L’ACTIVITAT

Aquesta activitat està organitzada en el marc d’unes quantes celebracions de caràcter internacional, relacionades amb la conservació de la natura, com són la SETMANA DE LA NATURA, el DIA EUROPEU DE PARCS NATURALS i la SETMANA SENSE SOROLL.

UTILITZES LES XARXES SOCIALS?

Pots etiquetar els continguts que generin durant aquesta activitat amb les etiquetes

#setmananatura

#diaeuropeudeparcs

#setmanasensesoroll

#pnterfreser

#parcsnaturalsdecatalunya

#inpyrenees

MÉS INFORMACIÓ:

Punt d’Informació del Parc Natural:

Pl. Ajuntament 4 de Queralbs

Tel. 667 116 811

pnterfreser.tes@gencat.cat

Organitza l’activitat el Parc Natural de les Capçaleres del Ter I del Freser, amb la col·laboració de l’ajuntament de Ribes de Freser, i la biblioteca Terra Baixa

Durant l’any 2018 els centres de documentació de la xarxa DocAmbCat han previst la celebració d’efemèrides ambientals per transmetre més consciència ambiental i, alhora, donar a conèixer el contingut ambiental dels més d’un centenar d’equipaments oberts al públic amb documentació ambiental. La Setmana de la Natura, que pels parcs se celebra des del 24 de maig (Dia Europeu dels Parcs) al 5 de juny (Dia Mundial del Medi Ambient), és una de les 4 efemèrides que se celebren aquest any, a la qual s’han afegit 12 Centres de Documentació de la Xarxa de Parcs Naturals, 9 del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya  i 3 de la Diputació de Barcelona, que han previst 25 activitats amb la col·laboració de 20 biblioteques públiques i 1 bibliobús.

Compartir: