Conferència “Devora-mascles i transvestits. La vida sexual secreta d’aranyes i insectes”

  • Informació
  • Ubicació

L’evolució ha donat lloc a milers d’espècies diferents d’aranyes i insectes i el sexe constitueix un dels punts claus dins d’aquest procés. Quines estratègies empren per reproduir-se?, com sobreviure al sexe quan la teva parella està preparada per menjar-te?, perquè en les aranyes la femella pot arribar a ser centenars de cops més gran que el mascle?

Dins de les activitats que es realitzen dins de la XIV Setmana del Medi Ambient al Delta de l’Ebre i la setmana de la Natura, el Museu de les Terres de l’Ebre i el Parc Natural del Delta de l’Ebre han programat la conferència “Devora-mascles i transvestits. La vida sexual secreta d’aranyes i insectes”.

Les aranyes i els insectes són els grups d’animals més abundants i divers del planeta, però al mateix temps també són dos dels més desconeguts. Moltes espècies encara estan per descobrir i descriure i molts dels seus comportaments vitals estan pocs estudiats. Tot i això la gran biodiversitat d’espècies que existeixen fan que aquestes presenten característiques i comportaments molt diversos i espectaculars, especialment pel que fa a la seva vida sexual.

Milions d’anys d’evolució han creat milers d’espècies diferents d’aranyes i insectes que trobem per tot arreu i el sexe constitueix un dels punts claus dins d’aquest procés evolutiu. Quines estratègies empren per reproduir-se?, quin sentit té aquest conjunt d’estratègies? com sobreviure al sexe quan la teva parella està preparada per menjar-te?, com escullen la seva parella?, perquè en les aranyes la femella pot arribar a ser centenars de cops més gran que el mascle?.

Aquestes són algunes de les moltes preguntes que respondrem en la conferència “Devora-mascles i transvestits. La vida sexual secreta d’aranyes i insectes” impartida pel catedràtic de la Universitat de Barcelona Miquel Arnedo, un dels experts an aranyes més importants d’Europa i que tindrà lloc el divendres dia 1 de juny, a les 19.30 h. a la Sala d’Actes del Museu de les Terres de l’Ebre.

Observacions

Entrada lliure

Compartir: