Ulls sota l’aigua!

  • Informació
  • Ubicació

En aquesta acció de voluntariat farem un cens de fauna aquàtica, introduint d’aquesta manera la problemàtica de les espècies invasores i la necessitat de la conservació del bosc de ribera. AJUDA'NS!!

“Ulls sota l’aigua” és un programa basat en la ciència ciutadana, el qual pretén recollir tot tipus de dades referents a la biodiversitat, sobretot a la biodiversitat aquàtica.

PROGRAMA
9:30. Trobada darrera el GEIEG de Sant Ponç
9:45. Presentació de la Sorellona i l’activitat. Les activitats a fer són:
           – Pesca elèctrica i recollida de dades.
           – Mostreig macroinvertebrats.
           – Inventari de l’estat del bosc de Ribera.
13h. Cloenda. Recompte de la fauna i flora mostrejada i pica-pica per tothom.

Durant l’activitat comptarem amb la presència de l’Eduard Costa i Ferran Piqué dels Amics de les Arts, PADRINS de la Setmana de la Natura!

Objectius

  • Promoure la participació ciutadana en la protecció i la millora del medi natural.
  • Donar a conèixer els valors de l’entorn natural del territori on vivim.
  • Recollir informació sobre biodiversitat aquàtica i compartir-la a la plataforma Natusfera: http://natusfera.gbif.es/, i definir una metodologia comuna de recull de dades a les diferents activitats.
  • Sensibilitzar a la població de la importància de la preservació de la biodiversitat.
  • Crear un ambient de cooperació entre els participants.
  • Lluitar contra el trastorn per dèficit de Natura (Natural deficit disorder).
  • Donar a conèixer problemàtiques ambientals; com són la introducció d’espècies invasores als nostres ecosistemes i les repercussions que aquestes tenen sobre l’ecologia, la salut i l’economia.

Durant l’activitat es realitzarà un cens de fauna aquàtica, introduint d’aquesta manera la problemàtica de les espècies invasores i la necessitat de la conservació del bosc de ribera.

Per participar en aquesta activitat cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari

El dia anterior voluntaris de la Sorellona aniran a posar trampes per peixos, mentre que el dia 11 de juny al matí, ens trobarem tots a les 9:30 darrera el GEIEG de Sant Ponç, un espai òptim per a la mobilitat amb cadires de rodes. Allà es farà una breu introducció del bosc de Ribera i la fauna que podem trobar al riu, després en petits grups es farà pesca elèctrica, els que puguin entrar dins l’aigua, els que no puguin entrar dins l’aigua esperaran a la vora i aniran mesurant i identificant els peixos que durant la nit han entrat a la trampa.

Els participants hauran de processar les dades de la fauna capturada, i un cop processades les dades, alliberant els  exemplars autòctons i apartant els exemplars d’espècies invasores per a ser eliminats posteriorment.

Durant el cens es preveu fer una estimació de les poblacions d’espècies invasores que habiten al riu Ter el seu pas per Girona.

US HI ESPEREM!!!

 

Observacions

  • L'activitat és apta per a tots els públics.
  • Per participar a aquesta activitat cal inscripció prèvia a través del següent formulari: https://goo.gl/forms/ax04UBwJ1XqEy1Yf2
  • Per als més petits, recomanem que porteu roba de recanvi per si es mullen.

Compartir: